Gepubliceerd 5 mei 2024

ESTO nestelt zich in de kopgroep

Dankzij een verdiende 1-3 overwinning tegen en in Aarlanderveen schuift ESTO weer een plaatsje naar boven in de ranglijst. De thuisploeg kwam er afgelopen zaterdag nog genadig vanaf gezien de uitgespeelde kansen. Dat was er bij Aarlanderveen slechts eentje die wel werd omgezet in een doelpunt.

Twee spelstijlen in boeiende 1e helft

Direct na de aftrap domineerde ESTO met verzorgd voetbal en veel balbezit. Aarlanderveen hield de deur voor hun doel goed dicht en schoot de bal na verovering geplaatst direct in de diepte naar voren. Hun spitsen wisten daar raad mee en zo werd in de 13e minuut op links een duel gewonnen tussen twee ESTO-spelers. Vervolgens werd de bal keurig afgeleverd richting de elfmeterstip en onhoudbaar achter keeper Tom Vink gekegeld voor de 1-0. Het spelbeeld wijzigde daarna niet, maar het viel op dat de ESTO-verdediging door had hoe Aarlanderveen opereerde. ESTO behield het veldoverwicht en dat werd in de 25e min. beloond. Met een fraai doelpunt uit een schot vanaf ongeveer 30 meter zorgde Tim van de Lagemaat ervoor dat zijn ploeg voor de rust langszij kwam.

● Tim v.d. Lagemaat maakte op fraaie wijze de 1-1 voor ESTO. (Foto: De Sportfotograaf)

Veel uitgespeelde kansen

Na de thee zorgde Yannick Saeijs al binnen zeven minuten met een droge knal in de korte hoek voor een 1-2 voorsprong. Aarlanderveen ging op zoek naar de gelijkmaker en moest daarvoor hun spelwijze loslaten. Ze schoven naar voren zonder echt gevaarlijk te worden. Hoewel ze wat corners grossierden lukte het geen moment om het keeper Tom Vink echt moeilijk te maken.

In de 58e minuut was de lat hun genadig op een mooie vrije trap van Tim van de Lagemaat. In de 61 min. kon hun keeper met een fraaie snoekduik maar net een schot van Tom Beijeman keren. Uiteindelijk gaf Thomas Mouthaan Aarlanderveen in de 75e min. de genadeklap door zeer attent te reageren op een rebound via de paal voor de 1-3. De wedstrijd was gespeeld en Jorrit Roozendaal mocht als jeugdige debutant nog even aantreden in de hoofdmacht. Bij een van de laatste wapenfeiten kreeg Yannick nog helemaal alleen vanaf middenlijn opstomend een grote kans. Hij schoof de bal langs de keeper maar ook langs de buitenkant van de paal.

● Jorrit Roozendaal (lichtblauw shirt) maakte voor ESTO zijn debuut. (Foto: de Sportfotogaaf)

Volgende week komt Koudekerk naar de Kievitsheuvel. Zij staan samen met RKDES slechts 4 punten boven ESTO op de eerste plaats. Er zijn drie wedstrijden voor de boeg en alles is nog mogelijk. Het belooft een spannende eindrace te worden voor de prijzen. Zaterdag wordt om 14.30 u. afgetrapt.

Bericht: André van Egdom | Han Koevoets (ESTO) | Beeld: De Sportfotograaf

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN