Gepubliceerd 21 april 2024

ESTO mag zich praktisch veilig voelen

Door een moeizame 2-1 zege op DoCoS mag ESTO zich nu wel veilig voelen om ook volgend seizoen 3e klas te kunnen spelen. ESTO heeft nu 12 punten voorsprong op nummer 10 RVC’33 dat met nog 4 wedstrijden te gaan in theorie nog gelijk kan komen, maar dat is eigenlijk geen realistisch scenario.

● Yannick Saeijs (r) was weer belangrijk voor ESTO.

Open wedstrijd

Op de Kievitsheuvel ontspon zaterdagmiddag een open wedstrijd tussen ESTO en DoCoS. Beide ploegen zochten de aanval op en dat verhoogde de amusementswaarde. ESTO wist in de 1e helft niet echt een overwicht te creëren. De Leidenaren, die zich nog uit de gevarenzone moeten wurmen, gaven daarvoor teveel tegendruk. Toch kreeg ESTO wel een paar kansen de openingstreffer voor rust nog op het scorebord te krijgen. Zo kreeg Pim de Visser een goeie kans en in de 27e min. schoot Yannick Saeijs maar net naast.

● Pim de Visser soleert langs de DoCoS-verdediging.

Op voorsprong

Al snel kwam ESTO in de 2e helft aan de leiding. In de 56e min. schoot Yannick Saeijs, waarbij de bal wellicht ook nog Jesper den Besten toucheerde, de 1-0 binnen. Twee minuten later miste Coen de Groot uit een pass van Yannick Saeijs een megakans voor de 2-0. De bal vloog over doel. In de 60e min. vond Tom Beijeman wel de 2-0. ESTO leek op rozen.

● Tom Beijeman steekt het middenveld over. Hij scoorde de 2-0 voor ESTO.

Terugval

Toch kende ESTO daarna een terugval en werd DoCoS sterker. Dat leidde in de 68e min. tot de 2-1. DoCoS voelde dat er nog wel meer te halen viel en maakte het ESTO heel lastig. Met een sublieme save voorkwam ESTO-goalie Tom Vink in de 72e min. de 2-2. Een hoge bal leek over hem heen in het doel te belanden. Echter met een uiterste krachtsinspanning tipte hij de bal nog net over de doellat. DoCoS creëerde daarna nog meer kansen, maar de 2-2 bleef uit.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN