Gepubliceerd 26 mei 2024

ESTO loopt 3e periodetitel mis (+ radioverslag)

Ook volgend seizoen speelt ESTO in de 3e Klas. De 3-1 zege op Soccer Boys was niet genoeg om de 3e periodetitel af te snoepen van RKDES. De Kudelstaarters wonnen zelf met 3-0 van Zwammerdam en gaan nacompetitie spelen voor een plek in de 2e klas.

● Strijd om de bal met links (2) Lars Verheul die nog probeert de bal te spelen.

Geen walk-over

De wedstrijd tegen Soccer Boys stond voor ESTO in het teken van veel doelpunten maken. De manier om RKDES qua doelsaldo nog te overtreffen. Echter al snel bleek dat Soccer Boys geen walk-over zou worden. ESTO moest hard werken om het Bleiswijkse net te vinden. In de 13e min. diende de eerste reële kans aan voor ESTO via Tom Beijeman. Zijn schot caramboleerde net naast. Een minuut later liet de ontsnapte Nick Nieuwlaat voor Soccer Boys de openingstreffer liggen. Hij mikte op zijn beurt ruim naast. In de 16e min. was het weer ESTO dat een dikke kans vermorste. Een strakke voorzet van Thomas Mouthaan miste Coen de Groot voor een succesvolle afronding.

● Tom Beijeman schermt de bal af voor ESTO.

Opening gevonden

In de 25e min. vond ESTO echter toch een opening in de SB-verdediging. Soccer Boys-goalie Kevin de Kok had geen verweer op de geplaatste schuiver van Yannick Saeijs: 1-0. En toen Coen de Groot in de 33e min. met een intikker een nauwelijks te missen kans verzilverde (2-0), was ESTO toch op schema voor een grote uitslag.

Grotere voorsprong

Met de wetenschap dat RKDES tegen Zwammerdam in de 1e helft niet verder kwam dan 1-0 en ESTO er toen virtueel beter voor stond, werd begonnen aan de 2e helft. Al gauw had ESTO in de 57e min. een derde treffer te pakken. Uit een hoekschop buitte aanvoerder Bas van Zoest bij de 2e paal z’n lengte koppend uit voor de 3-0. Even later had Tom Beijeman ook nog een vierde ESTO-treffer binnen kunnen werken.

Achterop

Terwijl RKDES inmiddels ook de 3-0 in handen had, raakte ESTO in de 80e min. achterop in de doelpuntenrace. Soccer Boys scoorde vanaf de strafschopstip de 3-1. Vanaf dat moment moest ESTO zich langzamerhand gewonnen geven in de strijd om de 3e periodetitel. En werd het seizoen afgesloten met een niet helemaal bevredigende 4e plek op de ranglijst.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

● ESTO-Soccer Boys 1e helft (verslag André van Egdom)
● ESTO-Soccer Boys 2e helft (verslag André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN