Gepubliceerd 14 april 2024

ESTO legt Zwammerdam over de knie (+ radioverslag)

Zeer tevreden gezichten bij trainer Koos van Zoest en z’n mannen. ESTO legde afgelopen zaterdag ‘Damme’ met 1-3 over de knie. Daarmee revancheerden de Bodegravers zich voor de ontluisterende 0-3 nederlaag tegen RKDES vorige week thuis.

● Yannick Saeijs (ESTO) probeert los te komen van z’n tegenstander Martijn Vink.

Voorkomen

ESTO, dat met de hele selectie op de fiets naar Zwammerdam was getogen, moest er hard aantrekken tegen een Zwammerdam dat in staat is om genadeloos toe te slaan. Zo verloor ESTO de heenwedstrijd afgelopen najaar met 2-3. En dat wilde ESTO deze keer zien te voorkomen.

Licht overwicht

Het nam dan ook naarmate de 1e helft vorderde de regie meer in handen. Het lichte overwicht leidde in de 20e min. tot de openingstreffer voor ESTO. Tom Beijeman joeg met een diagonale schuiver de 0-1 binnen. Pas in de 39e min. diende de eerste reële kans aan voor Zwammerdam toen Jim van Vliet uit een voorzet van Koen Woudenberg koppend de gelijkmaker had kunnen maken. Kort daarop had Ole Jansze wel de gelijkmaker te pakken. Goed aangespeeld had hij de hoek voor het uitzoeken: 1-1.

● Koen Woudenberg (7) passeert Jesper den Besten van ESTO.

Ander beeld

In de 2e helft kreeg de wedstrijd in 1e instantie een heel ander beeld. Zwammerdam zette ESTO onder druk, dat begon terug te vallen. ESTO-doelman Tom Vink doorstond met z’n verdediging een paar hachelijke momenten. In die fase van de wedstrijd wist Zwammerdam niet toe te slaan. Dat deed ESTO wel in de 65e min. door Yannick Saeijs. Met een fabuleus hooggeplaatste trap joeg hij de bal in de Damme-touwen: 1-2.

● Tom Beijeman controleert de bal om meters te maken op het middenveld.

Grotere voorsprong

De nieuwe voorsprong deed ESTO goed en vond aanvallend weer de drive van de 1e helft, terwijl Zwammerdam nog moest bijkomen van de 1-2. In de 71e min. viel zelfs de 1-3. Jesper den Besten werkte zich bij de achterlijn langs z’n tegenstander en legde perfect af op de ingevallen Pim de Visser die de trekker meteen overhaalde voor de 1-3. Zwammerdam had daarna nog genoeg tijd voor een succesvolle achtervolging. Het beleg was aanvallend niet krachtig genoeg om de wedstrijd nog spannend te maken.

● Pim de Visser soleert richting Damme-verdediging. Hij scoorde de belangrijke 1-3 voor ESTO.

Marge

De driepunter tegen Zwammerdam geeft ESTO meer lucht om handhaving in de 3e klas te realiseren. De afstand tot de gevarenzone is tot 9 punten uitgegroeid en dat lijkt voorlopig een veilige marge. Voor Zwammerdam ligt dat anders. De Dammenaren staan net boven de gevarenzone met RVC’33 – met 3 punten achterstand – op de loer.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

Zwammerdam-ESTO 1e helft (verslag André van Egdom)
Zwammerdam-ESTO 1e helft (verslag André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN