Gepubliceerd 19 november 2023

ESTO laat zich verrassen door Zwammerdam

ESTO leed een teleurstellende nederlaag tegen Zwammerdam. De strijdbare Dammenaren lieten ESTO met 2-3 in het zand bijten. De nederlaag werd na afloop nog wat zuurder doordat koploper Soccer Boys had verloren en ESTO dan bij winst periodekampioen had kunnen worden.

● Pim van Zoest (l) en Daan Boerboom (r) moeten toezien hoe Jim van Vliet (8) de bal voor Zwammerdam wegtrapt.

Geen grip

Ook afgelopen zaterdag was het weer eens een kletsnatte bedoening voor spelers en toeschouwers. Onder die barre weersomstandigheden probeerde ESTO  Zwammerdam er onder te krijgen. Maar het liep van geen kant voor de Bodegravers. En daarmee kwam weer boven drijven dat ESTO moeite heeft om langdurig stabiel te presteren. ESTO kreeg geen grip op Damme, dat meer strijd en power in de wedstrijd wierp. Dat betaalde zich in de 1e helft uit in twee prima doelpunten voor de gasten.

Rake treffers

In de 30e min kegelde Lars Kremer met een diagonaal schot de 0-1 binnen en in de 42e min. vond Thom de Bruin op fraaie wijze de 0-2. ESTO wist op slag van rust de schade nog gedeeltelijk te herstellen door een intikker van aanvoerder Bas van Zoest. Zwammerdam raakte daarbij doelman Jaimy Groenen met een blessure kwijt en die moest voor de 2e helft worden vervangen door 2e doelman Bas Verburg.

● Coen de Groot aan de bal voor ESTO.

Op jacht naar gelijkmaker

In de 2e helft ging ESTO met de wind in de rug op jacht naar de gelijkmaker. Echter Zwammerdam bleef moeilijk te bespelen. In de 84e min. kreeg ESTO toch de 2-2 te pakken. De ingevallen Thomas Mouthaan bracht ESTO met een kopbal weer tot leven en leek het ook nog op weg naar een 3e en winnende treffer. Die viel niet, maar juist wel aan de andere kant door Zwammerdam. Ole Jansze bracht koppend in de 88e min. de 2-3 op het scorebord.

ESTO deed in blessuretijd verwoede pogingen om ook die nieuwe achterstand weg te poetsen. Leek daar ook in te slagen door Pim de Visser. Echter Scheidsrechter Rolandus Boers annuleerde de treffer (wel of niet terecht?) tot ergernis van heel ESTO.

● Jesper den Besten probeert de bal voor te zetten.

Nog geen periodekampioen

De 3e Klasse A kent nog geen periodekampioen. Koploper Soccer Boys en ESTO verloren allebei en de wedstrijd BSC’68 – ASC werd zaterdagmiddag gestaakt, nadat de scheidsrechter bij de stand 0-0 onwel was geworden. Wint ASC de nog uit te spelen wedstrijd met twee doelpunten verschil, dan gaat de 1e periodetitel op de valreep nog naar de Oegstgeestenaren.

Blessureleed

ESTO kreeg afgelopen week nog een domper te verwerken. Het zal vermoedelijk voor langere tijd Jesper de Heij moeten missen. De ESTO-spits liep op de training een pittige kruisbandblessure op.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN