Gepubliceerd 19 maart 2023

ESTO krijgt tik op de neus

Binnen 1 minuut na de aftrap stond ESTO-spits Pim de Visser voor de doelman van Legmeervogels. Zijn schot, slechts enkele meters verwijderd van een doelpunt, werd in een reflex gekeerd.

Knap keeperswerk dat zijn tegenvoeter Joey Anker van ESTO vervolgens leverde in de daarop volgende tweemaal drie kwartier plus blessuretijd.

Kennelijk met de 5-0 thuisoverwinning op 29 oktober vorig jaar in het achterhoofd en de spetterende opening in Uithoorn dachten de mannen van ESTO: “Dit klusje klaren we wel even”.

● Wie kopt de bal? In ieder geval genoeg interesse bij zowel ESTO als Legmeervogels.

Bedroevend

Het spel was in de eerste helft echter bedroevend en de term ‘als een natte krant’ paste naadloos in het spelbeeld. Dat werd volgehouden tot de rust en het was aan ESTO-keeper Joey Anker te danken dat de ruststand slechts 1-0 was.

Enige doelpunt

Het enige doelpunt maakte Legmeervogels in de 15e minuut. Een warrige scrimmage waarmee met de neus van een Uithoornse schoen een onvervalst puntertje werd binnengetikt. Dat zette de thuisploeg op een voorsprong die ze strijdlustig vasthielden tot het laatste fluitsignaal. Kansen waren er voor beide ploegen volop en in de tweede helft vooral voor ESTO. Daardoor werd het in het tweede bedrijf een spannende wedstrijd.

● Thom de Wilde maakte een goede invalbeurt bij ESTO.

Punten hard nodig

De blauw-gele ploeg uit Uithoorn staat relatief laag op de ranglijst en hadden de punten hard nodig. Zo langzamerhand gaat blijken dat ESTO de punten ook hard nodig heeft en dat daarvoor naast goed voetbal ook geknokt moet worden. In de tweede helft bleek dat dit heel goed mogelijk is. Er werden dikke kansen gecreëerd en zat het soms niet mee. Het sierde overigens de ploeg uit Uithoorn dat ze in de tweede helft druk bleven zetten op de ESTO-verdediging en vooruit wilde voetballen. Ook waren ze slim door het spel te vertragen en minuutjes te stelen die echter met blessuretijd werden gecompenseerd.

DE NABESCHOUWING (SPORT OP ZATERDAG)

Legmeervogels – ESTO (met Han Koevoets)

Volgende week komt ASC naar de Kievitsheuvel. Opnieuw een belangrijke pot om uit de gevarenzone te blijven. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Bericht: Han Koevoets / Beeld: Sportfotogaaf

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN