Gepubliceerd 15 oktober 2023

ESTO komt niet langs RVC’33 (+ radioverslag)

Frank Stolwijk werd voor RVC’33 de man van de wedstrijd in de gemeentelijke derby tegen ESTO. Tweemaal leidde de RVC-aanvoerder zijn team naar een voorsprong waardoor ESTO in de 1e en de 2e helft in de achtervolging moest om weer langszij te komen. Dat lukte uiteindelijk wel maar het moest daarmee de punten delen met RVC’33: 2-2.

● Frank Stolwijk is z’n tegenstander te snel af. Hij bracht RVC’33 tweemaal op voorsprong.

Droomstart

RVC’33 kende in de 1e helft een droomstart. In minuut 1 hadden de Reeuwijk-Dorpers al het spel op de wagen. Zanzibar Booy bediende Frank Stolwijk die vervolgens RVC’33 naar een verrassende snelle voorsprong leidde: 0-1. Hij dwong ESTO meteen te moeten grijpen naar een noodplan. En dat ook nog zonder de vaste krachten Jesper den Besten, Bas en Pim van Zoest. Toch had Thomas Mouthaan al rap ESTO weer langszij kunnen brengen, maar hij liet die kans onbenut.

Toch de gelijkmaker

Het duurde nog vrij lang eer ESTO de gelijkmaker te pakken had. In 26e min. haalde Lars Verheul hard uit. Het geplaatste schot kon de goed keepende Stefan van der Meer ten dele pareren. Tom Beijeman was er als de kippen bij om de weggegeven rebound binnen te schuiven voor de 1-1.

● Cas Peppink ontwijkt een Reeuwijkse tackle.

Kopie

In de 2e helft kopieerde RVC’33 het scenario van de 1e helft. Na amper 10 minuten liet Frank Stolwijk zich weer gelden. Met een artistieke omhaal bracht hij de 1-2 op het scorebord waarmee RVC’33 voor de 2e keer aan de leiding kwam. Weer was ESTO in een ongemakkelijke positie gemanoeuvreerd. Nog meer dan in de 1e helft beet een gedreven spelend RVC’33 zich vast in de opnieuw verkregen voorsprong. ESTO kreeg daardoor geen goed vat op de Reeuwijk-Dorpers.

Weer langszij

Toch viel de 2-2 in de 64e minuut. Tim van de Lagemaat bewees maar weer eens belangrijk te zijn voor ESTO. De verdediger schoot een vrije trap laag en hard zonder aangeraakt te zijn in de touwen. Inmiddels bracht ESTO-trainer Koos van Zoest Yannick Saeijs binnen de lijnen met de intentie nu wel na de gelijkmaker door te drukken. Dat lukte niet. Sterker nog ESTO mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Durgunzu in de 70e min. de bal niet op de stip legde toen Rens Mathot in de 16 meter werd aangetikt. Ook daarna was in de onderhoudende derby nog een beslissende treffer te verwachten. Die had er kunnen komen, maar doelman Stefan van der Meer wist dat te voorkomen door razend snel uit zijn doel te stuiven. Hij riskeerde wel een flinke botsing met zijn tegenstander. ESTO-RVC’33 bleef in evenwicht. Beide ploegen hadden na afloop daar zo hun eigen gedachten over, want er was wellicht meer mogelijk.

● Romano Giorgini (op de rug gezien) aan de bal voor RVC’33. Tim van de Lagemaat houdt hem in de gaten.
● Coen de Groot onderschept de bal voor ESTO.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

ESTO-RVC’33 1e helft (verslag André van Egdom)
ESTO-RVC’33 2e helft (verslag André van Egdom)

Bericht: André van Egdom.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN