16 oktober 2022

ESTO incasseert eerste nederlaag van het seizoen (+ radioverslag & interview)

Na de euforie van drie gewonnen wedstrijden stelde ESTO afgelopen zaterdag in de 4e competitieronde teleur tegen EMM’21. Een in de 1e helft sterker ESTO ging met 0-1 onderuit tegen de ‘Veenders’ uit Roelofarendsveen.

● Stijlvolle omhaal door Coen de Groot. Yannick Saeijs en z’n tegenstander zien het bewonderend toe.

Balbezit genoeg

Balbezit genoeg voor ESTO in de 1e helft, maar dat leidde nauwelijks tot kansen om de stabiele EMM-verdediging omver te krijgen. Pim de Visser werd geen ruimte gegund en lag nagenoeg aan de ketting voor zijn gevreesde dribbels. Alleen in de 19e min. ontsnapte de ESTO-aanvaller aan zijn bewaking. Hij stuitte echter op de voortreffelijk keepende Jari van Veen. Nog net met de voet wist hij de dreigende 1-0 voor ESTO ten koste van een hoekschop te voorkomen.

● Pim de Visser kreeg weinig speelruimte, maar miste nog wel een opgelegde kans in de 1e helft.

Geen geoliede aanval

Ook in het 2e bedrijf kreeg ESTO geen geoliede aanval op de mat die EMM’21 aan het wankelen bracht. Na een half uur in de 2e helft werd EMM’21 gevaarlijker. In 60e min. lag de 0-1 voor het grijpen na een struikelpartij van een ESTO-verdediger. ESTO kwam er toen nog mee weg. Twee minuten later toonde keeper Joey Anker z’n atletisch vermogen bij een vlammend afstandsschot, die hij knap tot hoekschop verwerkte. Het waren signalen voor een andere wending in de wedstrijd.

● De ingevallen Jesper de Heij kijkt de bal uit de lucht.

De boot in

In de 83e min. ging ESTO toch de boot in. Het liep in het mes van een snelle EMM-counter, die de ESTO-verdediging op het verkeerde been bracht. David Vermeer gaf doelman Joey Anker met een geplaatst schot geen kans: 0-1. De opgelopen averij kreeg ESTO nadien niet meer glad gestreken en incasseerde zodoende de eerste nederlaag van het seizoen.

RADIOVERSLAG:

ESTO-EMM’21 1e helft (verslag André van Egdom)
ESTO-EMM’21 2e helft (verslag André van Egdom)

INTERVIEW:

Interview ESTO-trainer Koos van Zoest (verslaggever André vanmEgdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu