Gepubliceerd 24 september 2023

ESTO in blessuretijd nog langs Lugdunum: 2-1 (+ radioverslag)

Een ‘brede’ bank met aanvallers om de wedstrijd nog een positieve wending te geven, dat betaalde zich nu al uit voor ESTO in de openingswedstrijd van de competitie. Het waren de invallers Mitchell v.d. Tier en Thomas Mouthaan die ESTO tegen Lugdunum na een 0-1 achterstand over het dode punt heen hielpen: 2-1.

● Jesper den Besten glipt langs z’n tegenstanders. Jesper de Heij ziet het van een afstand.

Wel kansen, geen treffers

ESTO moest zaterdagmiddag voor de eerste driepunter van het seizoen heel diep gaan. Tegenstander Lugdunum, dat zich al meerdere jaren vastklampt aan het 3e klasniveau, liet zich niet zomaar omver spelen. ESTO kreeg de Leidenaren dan ook in de 1e helft niet op de knieën. Toch had ESTO in de eerste 45 minuten eigenlijk de leiding moeten nemen. In het laatste kwartier van het 1e bedrijf stapelde ESTO een drietal goeie kansen, die alle onbenut bleven. Eerst voor Jesper den Besten en daarna zag Reduan Laghmani na een soloactie zijn inzet nog net voor de Leidse doellijn gekeerd. Yannick Saeijs had de allerbeste kans toen ie de hoek voor het uitzoeken had en echter doelman Michael Verhoef trof.

● Lars Verheul (l) in een lijf-aan-lijf gevecht om de bal.

Nieuw bloed

Ook in de 2e helft bleef Lugdunum stug tegenstand bieden en worstelde ESTO om een verdiende treffer op het scorebord te krijgen. En toen die alsmaar uitbleef, bracht ESTO-trainer Koos van Zoest met Pim de Visser, Thomas Mouthaan en Mitchell v.d. Tier vers bloed in de Bodegraafse aanvalskracht.

In last

Nadat ESTO maar niet de openingstreffer op het scorebord kreeg, schoof Lugdunum wat vaker naar voren. En dat leidde zelfs in de 77e min. tot een onverwachte Leidse treffer. Doelman Tom Vink moest zich gewonnen gegeven op een subtiele schuiver in de uiterste hoek: 0-1. ESTO in last! Verbeten ging ESTO dan ook op jacht naar de gelijkmaker. In de 82e min. kopte invaller Mitchell v.d. Tier ESTO weer naast Lugdunum en was er weer van alles mogelijk.

Veel spektakel

De slotfase van de wedstrijd leverde nog veel spektakel en hectiek. Eerst deelde scheidsrechter Wieman nog 2 rode kaarten uit aan een tweetal Leidse spelers, waardoor ESTO ineens met 2 man meer kwam te staan. Het buitte dat spectaculair uit. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd bracht Thomas Mouthaan met de 2-1 heel ESTO in extase. En zo bleek dat een ‘brede’ bank met goede invallers beslissend kan zijn om een wedstrijd over de streep te trekken.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

ESTO – Lugdunum 1e helft (verslag André van Egdom)
ESTO – Lugdunum 2e helft (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke wind is zuidoost. De thermometer geeft 1°C aan.

In de middag wolken en opklaring. De matige wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 4°C.

In de nacht lichte regen bij een minimumtemperatuur van 2°C.

Vrijdag bewolkt weer met in de ochtend wat regen. De zwakke tot matige wind is zuidoost tot zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

Foto: De Groene wereld

MEEST BEKEKEN