Gepubliceerd 19 mei 2024

ESTO houdt zicht op 3e periodetitel (+ radioverslag)

ESTO deed wat het moest doen. Het versloeg Zevenhoven met ruime cijfers (6-0) waardoor het winnen van de 3e periode nog in leven bleef. Daar RKDES met 1-0 verloor heeft ESTO de Kudelstaarters qua punten achterhaald. Het doelsaldo van RKDES (+10) is nog net iets beter dan dat van ESTO (+9), maar dat is komende zaterdag zeker nog goed te maken.

● Coen de Groot kopt stijlvol de bal. Hij maakte de 0-5 voor ESTO.

Tijd nodig

ESTO had in de 1e helft behoorlijk wat tijd nodig om lantaarndrager Zevenhoven over de knie te krijgen. Het had zeker meteen het meeste balbezit en ook de regie in de wedstrijd. Dat leidde in de beginfase weliswaar tot kansen van Yannick Saeijs en Coen de Groot, maar doelpunten bleven uit. Bovendien loerde Zevenhoven sneaky op een succesvolle counter. Na 40 minuten moest Zevenhoven zich toch gewonnen geven toen Yannick Saeijs van afstand raak schoot: 0-1.

Vis op het droge

Kort daarop viel de 0-2 door Tom Beijeman en 3 minuten later op slag van rust tilde Thomas Mouthaan ESTO simpel naar 0-3. ESTO had zodoende voor rust de vis eigenlijk toch al op het droge. En kon de 2e helft gebruiken om het doelsaldo een positieve boost geven.

● Tom Beijeman is langs z’n tegenstander, die zichtbaar gefrustreerd achterblijft.
● Daan Boerboom onderschept nog net een gevaarlijke voorzet.

Kopie 1e helft

De 2e helft was een kopie van de 1e helft. Weer had ESTO veel tijd nodig om het net te vinden voor een volgende treffer. Zevenhoven dwong, behoudens een vrije trap op de ESTO-bovenlat, geen kans meer af. Pas in de 85e min. vond Yannick Saeijs koppend de 0-4 voor ESTO. Twee minuten later gaf de ingevallen Jorrit Roozendaal Coen de Groot de kans voor de 0-5. En in blessuretijd maakte Yannick Saeijs met z’n derde nog de 0-6.

Winnen en veel doelpunten

Achteraf had ESTO meer kansen moeten benutten voor een betere uitgangspositie qua doelsaldo in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Soccer Boys. Winnen en ook veel doelpunten maken is het devies komende zaterdag om RKDES de 3e periodetitel nog af te snoepen. RKDES speelt dan thuis tegen Zwammerdam, dat nog niet veilig is.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

● Zevenhoven-ESTO 1e helft (verslag André van Egdom)
● Zevenhoven-ESTO 2e helft (verslag André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN