21 januari 2023

ESTO houdt zich staande in kraker tegen Alphia: 1-1 (+ radioverslag)

In een mistig decor hield ESTO zich staande bij de herstart van de competitie tegen runner-up Alphia: 1-1. En daarmee blijven de Bodegravers koploper in de 2e Klasse D met nog steeds 1 punt voorsprong op de Alphenaren.

● Lars Verheul (ESTO) en Bryan de Bruin (Alphia) duelleren om de bal.

Betere ploeg

Alphia was in de 1e helft de betere voetballende ploeg. Dat kwam vooral tot uitdrukking in meer balbezit. Echter veel gevaarlijke situaties voor het doel van ESTO-goalie Joey Anker, die weer terug is na een blessure, konden de Alphenaren ook weer niet afdwingen. Overigens kwam ESTO wel goed weg toen Lars Verheul de bal nog uit de doelmond wist te koppen.

● Wouter-Jan Bos probeert de bal af te schermen.

Op voorsprong

In de 44e minuut kreeg ESTO toch het spel op de wagen. Alphia-doelman Boas Vet kreeg bij een inzet bij de 1e paal de bal niet onder controle. Coen de Groot was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 1-0. De voorsprong nam ESTO mee de rust in en was een belangrijke steun in de rug voor in de 2e helft.

Druk

Alphia zette in de jacht op de gelijkmaker ESTO in de 2e helft meteen onder druk. ESTO hield zich lange tijd verdedigend goed overeind. Hoewel het ESTO-bolwerk weleens piepte en kraakte. Zelf had ESTO aanvallend weinig te bieden. De counter liep voor geen meter, waardoor de 1-1 meer voor de hand lag dan de 2-0. Uiteindelijk viel ook de gelijkmaker, hoewel Alphia dat pas in de 85e min. voor elkaar kreeg: 1-1.

● Pim van Zoest hangt in de lucht om de bal te koppen.

In blessuretijd kwam Alphia daarna nog met 10 man te staan. De ingevallen Aatif el Bouny vergreep zich op Yannick Saeijs en incasseerde z’n 2e  gele kaart en dus rood. De tijd was te kort voor ESTO om daar nog van te profiteren.

RADIOVERSLAG:

ESTO – Alphia 1e helft (verslaggever André van Egdom)
ESTO – Alphia 2e helft (verslaggever André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu