30 oktober 2022

ESTO haalt fors uit!

ESTO haalde op eigen veld fors uit. De Bodegravers versloegen het Uithoornse Legmeervogels met 5-0, waardoor ESTO oprukte naar de 2e plek in de 2e Klasse D.

● Pim de Visser (r) maakte het de Uithoornse verdediging behoorlijk lastig.

Bepalend

“Het zat niet tegen”, waren na afloop van de wedstrijd de woorden van ESTO-trainer Koos van Zoest die in de eerste helft stevig moest coachen om zijn ploeg bij de les te houden. De 7e min. was voor ESTO bepalend toen Coen de Groot met een intikker de 1-0 op het scorebord bracht.

Meer verdiend

Op basis van het spelbeeld in de eerste helft verdiende Legmeervogels eigenlijk wel meer dan een 1-0 achterstand. Energiek jagend op de bal en vervolgens bij balbezit vanuit het middenveld snel en prima opbouwend voetbal richting het ESTO-doel waren zij de bovenliggende partij. Scoren lukte echter niet vanwege de stugge ESTO-verdediging en opnieuw voortreffelijk keeperswerk van Joey Anker. Ook de lat was hem een keer behulpzaam.

Grotere voorsprong

In de 7e min. na rust vergrootte ESTO via Yannick Saeijs na een razendsnelle actie op de linkervleugel de voorsprong tot 2-0. Legmeervogels probeerde de wedstrijd nog een wending te geven. Speelden achterin echter te scherp op buitenspel en dat was een kolfje naar de hand van aanvaller Pim de Visser.

Meer treffers

In de 55e minuut zat het niet tegen toen zijn schuiver de bal deed caramboleren tussen de palen om uiteindelijk in het doel te verdwijnen voor de 3-0. Wouter-Jan Bos kon in de 77e min. ‘frank en vrij’ opstomen richting de Uithoornse doelman. Zijn schot werd gekeerd evenals de rebound. Inmiddels was De Visser aanwezig om de tweede rebound binnen te tikken voor de 4-0. Zeven minuten later kwam Wouter-Jan Bos opnieuw oog in oog met de keeper. Hij ronde dit keer geduldig zuiver af voor de 5-0 eindstand.

● Wouter-Jan Bos oog in oog met de keeper van Legmeervogels.

Volgende week gaat ESTO op bezoek bij ASC in Oegstgeest. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

● Bron: Han Koevoets

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu