5 maart 2023

ESTO haakt weer aan na winst op TAVV (+ radioverslag)

ESTO heeft de eerste driepunter na de winterstop te pakken. Het versloeg op eigen veld hekkensluiter TAVV met 2-0. Het haakt daarmee weer aan in de strijd om de titel in de 2e Klasse D. Het steeg zelfs naar de 2e plek en doet dus weer serieus mee. ESTO kreeg overigens de Ter Aarders bepaald niet gemakkelijk op de knieën.

● Pim de Visser in actie tegen TAVV. Hij bracht ESTO op 2-0.

Snel zaken doen

ESTO wilde snel zaken doen en trok direct de regie van de wedstrijd naar zich toe. En dat leidde in de eerste minuten tot drukte voor het doel bij TAVV. Een kopbal van Wouter-Jan Bos in de 11e min. had het openingsdoelpunt kunnen zijn, maar de bal belandde in de handen van TAVV-goalie Rodney Pater. Dezelfde Bos schoot uit kansrijke positie in de 24e min. ook nog in het zijnet.

Meer tegenstand

Naarmate de 1e helft duurde, bood TAVV in de counter meer tegenstand. En dat was niet zonder gevaar. Zo moest ESTO-goalie Joey Anker bij een hoge bal ook nog z’n sprongkracht tonen om deze buiten zijn doel te tikken.

Ban gebroken

Direct na rust bracht TAVV een hele grote kans om zeep voor de 0-1. Vrij voor doel werd de bal over de doellat gejaagd. ESTO kwam met de schrik vrij. In de 51e min. brak ESTO toch de ban. Wouter-Jan Bos kreeg de bal binnen het Ter Aarse strafschopgebied voor de voeten en schoot hard en strak ESTO naar 1-0. In de 71e min. nam ESTO meer afstand. Uit een vrije schop van Bos vanaf de zijkant kopte Pim de Visser fraai de 2-0 binnen. Daarna ebde de tegenstand van TAVV weg en bracht ESTO de eerste zege na de winterstop veilig over de streep.

● Wouter-Jan Bos zet de bal voor. Met de 1-0 en de assist uit een vrije trap voor de 2-0 had hij een groot aandeel in de zege voor ESTO.

RADIOVERSLAG WEDSTRIJD:

ESTO-TAVV 1e helft (verslag André van Egdom)
ESTO-TAVV 2e helft (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu