25 oktober 2021

ESTO en RVC ’33 blijven steken op 0-0 (+ radioverslag en interviews)

Een spektakelstuk werd het niet zoals twee jaar geleden toen RVC ’33 nog met 4-5 aan het langste eind trok. Dit keer hadden ESTO en RVC ’33 moeite om precisie te vinden in de afronding van de kansen.

• Pim van Zoest (ESTO) probeert de bal onder controle te houden. Aartjan van Dijk kijkt of hij dat nog kan verhinderen.

Redenen

Zowel RVC ’33 als ESTO hadden redenen om volle bak los te gaan. RVC ’33 wilde na 4 verloren wedstrijden weleens het tij doen keren en ESTO was gemotiveerd de ongeslagen status met nog een volgende driepunter te bekrachtigen. Echter scherpte in het afronden van de kansen stonden bij beide ploegen zondagmiddag treffers in de weg.

Genoeg kansen

En dat werd duidelijk in de 1e helft toen er al genoeg kansen zich aandienden om het spel op de wagen te krijgen. En daarin liet ook RVC ’33 zich niet onbetuigd. Zo kreeg Mark Sluijs in de 20e min. een voorzet voorgeschoteld die hij niet in doelpunt wist om te zetten. Kort daarop had Mees Booy ook kunnen scoren. En Romano Giorgini baalde dat zijn goal geen genade vond door kennelijk strafbaar buitenspel.

Betere kansen

In de 2e helft een zelfde beeld. Echter de betere kansen waren voor ESTO. In de 77e min. had Jesper den Besten de ban kunnen breken of eigenlijk moeten breken. De Bodegraver glipte door de RVC-verdediging en stoof onstuitbaar af op invaller-doelman Niels Linsen. In z’n rush vergat ook hij het vizier op scherp te stellen. Tot z’n verbijstering zag hij zijn schot naast gaan. Wel opluchting bij RVC ’33 dat met de schrik vrij kwam. Ook daarna bleef het scorebord op 0-0 staan en ging de ‘kraker’ de boeken in als een doelpuntloze editie.

• Daan Zantinge (RVC ’33) aan de bal. Jesper den Besten (ESTO) wil ‘m dat nog moeilijk maken.

Tevredenheid

Toch tevredenheid bij RVC ’33 na afloop van de wedstrijd. Zo gaf aanvoerder Zanzibar Booy aan dat RVC ’33 nog in een moeilijke fase zit met veel personele problemen door blessures. En dat de boel achter nog verder op orde moet worden gebracht. Dan is de 0-0 en het eerste punt in de competitie zo gek nog niet. Hoe anders bij ESTO. Aanvoerder Wouter-Jan Bos omschreef de wedstrijd als hotseknots voetbal waarin ESTO met zoveel kansen gewoon had moeten toeslaan.

RADIOVERSLAG:

ESTO-RVC ’33 1e helft (verslag André van Egdom)
ESTO-RVC ’33 2e helft / interviews (verslag André van Egdom)

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken, opklaringen en later buien

In de ochtend is het bewolkt en in eerste instantie zijn er nog opklaringen. De zwakke wind is zuidoost. In de loop van de middag en inde avond vallen er enkele buien. De matige wind draait naar de westhoek. Het kwik loopt op naar 21°C maar in de buien zakt de temperatuur een aantal graden. 

Foto: Weerwoord.be Later buien

 

De nacht verloopt bewolkt waaruit wat regen kan vallen. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Dinsdag wisselend bewolkt en opklaringen. In de ochtend vallen er regenbuien. De matige en af en toe vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 17°C wordt het niet.

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu