Gepubliceerd 10 september 2023

ESTO dendert door in poulefase beker

Na de eclatante 0-6 zege op Laakkwartier prikte ESTO zaterdagmiddag ook LMO met een ruime 4-1 overwinning aan de zegekar. ESTO had de tegenvallend spelende Rotterdammers al na 45 minuten met 3-0 plat op de rug. In de laatste poulewedstrijd tegen CWO heeft ESTO genoeg aan een gelijkspel om verder te mogen in de beker.

● Jesper den Besten aan de bal. Hij zorgde voor de 1-0.

Brede selectie

Velen bij ESTO vinden dat het 1e elftal moet gaan voor het kampioenschap in de 3e klas. Met de brede selectie die ESTO-trainer Koos van Zoest momenteel tot z’n beschikking heeft zeker niet onmogelijk. Met name is de concurrentie voorin moordend. Yannick Saeijs, Pim de Visser, Jesper de Heij, Reduan Laghmani, Thomas Mouthaan en Mitchell v.d. Tier jagen allen op een plek in de voorhoede. Het biedt legio mogelijkheden ESTO aanvallend te laten stralen.

● Reduan Laghmani ook tegen LMO dribbelend gevaarlijk.

Visitekaartje

Na de vroege 1-0  van aanvoerder Jesper den Besten schoot Pim de Visser in de 13e en 17e min. er ook nog twee in. Daarmee had hij in de 1e helft alvast z’n visitekaartje afgegeven. Met de 3-0 voor de rust had ESTO een goeie basis gelegd om de wedstrijd in de 2e helft winnend af te sluiten.

Veel onbenutte kansen

In de 2e helft was het de beurt voor Yannick Saeijs om met z’n wervelende acties verder voort te borduren aan een reeks kansen. Die bleven – op een na – onbenut. En dat had beter gemoeten. In de 55e min. leek LMO met de 3-1 zelfs weer even terug in de wedstrijd, toen ESTO verdedigend te nonchalant was. Kort daarop had ESTO de marge van drie doelpunten weer terug op het scorebord. Knap voorbereidend werk van Reduan Laghmani gaf Thomas Mouthaan de gelegenheid de 4-1 binnen te schieten.

● Yannick Saeijs probeert zich te ontdoen van zijn tegenstander.

Eerste doelman

ESTO lijkt inmiddels in Tom Vink een nieuwe vaste doelman te hebben gevonden voor de gestopte Joey Anker. De jonge goalie uit de ESTO-jeugd maakte tegen LMO in ieder geval een solide betrouwbare indruk en durft te komen als het moet.

● ESTO lijkt in Tom Vink de nieuwe vaste keeper te hebben gevonden.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN