Gepubliceerd 13 juni 2022

ESTO blijft tweedeklasser; Bodegravers veel te sterk voor Stompwijk’92 (+ radioverslag)

ESTO heeft zich verzekerd voor weer een seizoen in de 2e klas. De Bodegravers wonnen het nacompetitieduel tegen Stompwijk’92 met 4-1. ESTO had niet veel moeite de periodekampioen uit de 3e klasse A aan de kant te schuiven. Na een 1-0 voorsprong bij rust, maakte ESTO vooral in de 2helft het verschil.

Verdiende voorsprong

ESTO maakte direct in de 1e helft een stabiele indruk met voor Jesper den Besten een meer verdedigende rol als middenvelder. Stompwijk had moeite ESTO aanvallend in de problemen te brengen. Loerde opzichtig op de counter. ESTO liet zich niet verleiden. Het kreeg naarmate de 1e helft vorderde steeds meer balbezit. Nadat Mats Boerboom in de 25e min. nog een bal over de kruising joeg, bracht hij in de 37e min. ESTO verdiend aan de leiding: 1-0. Overigens met dank aan Lars Verheul die een prima voorzet afleverde.

• Mats Boerboom probeert een Stompwijk-aanval te verijdelen. In de 1e helft bracht hij ESTO op een 1-0 voorsprong.

Doorpakken

In het 2e bedrijf pakte ESTO door. Na eerst een goede ingreep van keeper Donny Veenis, verdubbelde ESTO in de 53e min. de voorsprong. Terwijl Mats Boerboom zijn poging op doel zag mislukken, was het Lars Verheul die daaropvolgend het net wel voor de 2-0 vond. Met de tweede treffer had ESTO de Stompwijkers al wel zo’n beetje op de knieën. En toen in de 65e min. Job van Welie de 3-0 produceerde, leek ESTO de wedstrijd wel helemaal in de knip te hebben.

• Lars Verheul dribbelt langs z’n tegenstander. Met de 2-0 had hij voor ESTO een belangrijk aandeel in de wedstrijd.
• Jeroen v.d. Zande in een kopduel. Hij stond verdedigend weer z’n mannetje.

Wedstrijd in de knip

Twee minuten later was dat sowieso het geval. Wouter-Jan Bos glipte door de Stompwijk-verdediging en met een magistrale gave lob gaf hij de uitgelopen Stompwijk-goalie Jesper van Leeuwen het nakijken: 4-0. In de 77e min scoorde Nick Ammerlaan uit een vrije schop nog wel de 4-1. Meer dan een eretreffer was het niet. ESTO speelt komend seizoen 2022-2023 in de 2e klas van het zaterdagvoetbal en hoopt daarin goed mee te kunnen draaien.

• De klus is geklaard! ESTO is volgend seizoen ook weer tweedeklasser.

RADIOVERSLAG & INTERVIEW:

• ESTO – Stompwijk’92 (verslaggever André van Egdom)
• ESTO – Stompwijk’92 (verslaggever André van Egdom)
• Interview Lars Verheul (verslaggever André van Egdom)

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN