Gepubliceerd 11 december 2022

ESTO als koploper de winterstop in (+ radioverslag / interview)

ESTO mag voorlopig terug zien op een zeer geslaagd debuut in de 2e klas van het zaterdagvoetbal. De Bodegravers verdedigden afgelopen zaterdag met succes de koppositie in 2D door een nipte 1-0 zege op Foreholte. En daarmee gaat ESTO als koploper in 2D de winterstop in.

● Yannick Saeijs dribbelt richting Foreholte-strafschopgebied.

Taaie tegenstander

ESTO had in Foreholte een taaie tegenstander. De Voorhoutenaren op een 10e plek in de gevarenzone lieten blijken hun huid duur te willen verkopen. Het bemoeilijkte ESTO om snel zaken te kunnen doen. Ondanks wat meer balbezit had ESTO in de 1e helft niet de volledige controle over de wedstrijd. Het moest geduldig zijn om de gasten uit Voorhout op de knieën te krijgen. In de 7e min. creëerde Pim de Visser nog de beste kans voor het openingsdoelpunt. Voor rust incasseerde Mats Boerboom een gele kaart die in de 2e helft nog vervelende gevolgen zou hebben.

● Wouter-Jan Bos aan de bal voor ESTO tegen Foreholte.

Op voorsprong

In de 2e helft kreeg ESTO nog betrekkelijk snel in de 56e min. de 0-0 van het scorebord. Bas van Zoest meldde zich voorin om zijn aandeel te leveren in een scrimmage voor het doel van Foreholte-goalie Matthijs Guijt. Via de lange ESTO-verdediger verdween de bal in het doel: 1-0. Even later miste Wouter-Jan Bos maar net een strakke voorzet van Pim de Visser voor de 2-0.

● Bas van Zoest (l) kopt de bal weg. De ESTO-verdediger zorgde voor de enige treffer in de wedstrijd.

Man minder

Daarna werd de wedstrijd zo nu en dan grimmig en moest scheidsrechter Streef (Gouda) nog alle zeilen bijzetten om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. In 62e min. ging Mats Boerboom in de fout. Met de benen vooruit torpedeerde hij Jimmy Voorn die er ook geblesseerd van af ging. Ook Boerboom – belast met een 2e gele kaart – kon inrukken. Maar niet lang kampte ESTO met het nadeel een man minder te moeten missen. In de 73e min. verspeelde Foreholte al weer de numerieke meerderheid door ook een rode prent. Wegebde de mogelijkheid om ESTO nog pijn te doen en loodste ESTO de 1-0 voorsprong veilig over de eindstreep.

Nog even wennen

ESTO zal nog even moeten wennen aan de leidende positie in 2D en de druk die zich daarmee meebrengt. Na de winterstop zal er zeker door de concurrentie op de koploper worden gejaagd waarbij vooral Alphia met 1 punt achterstand op het vinkentouw zit. En ook FC Oudewater lijkt zich in de strijd om het kampioenschap te gaan mengen. Zaterdag 21 januari krijgt de competitie weer het vervolg met direct cruciale wedstrijden voor ESTO.

RADIOVERSLAG + INTERVIEW

ESTO-Foreholte 1e helft (verslag André van Egdom)
ESTO-Foreholte 2e helft (verslag André van Egdom)
Interview met ESTO-trainer Koos van Zoest

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN