12 augustus 2021

Erwin Timmerarends wint opnieuw Vlister Bokaal

Een prachtige zomeravond met een stralende zon en een aangename temperatuur. Die ideale omstandigheden prikkelde kennelijk Erwin Timmerarends om weer eens het beste uit zichzelf te halen. Met een sprong van 19.73 m legde de Bodegraver afgelopen woensdagavond in Vlist opnieuw beslag op de Vlister Bokaal.

Juiste piekmoment

Prolongatie van de titel van 2020 in de topklasse bij de senioren lag na de eerste twee sprongen niet direct voor de hand. Met 14.81 m en een sprong buiten de sector was een podiumplek ver uit het zicht. Maar niet voor de eerste keer wist Timmerarends op het juiste moment te pieken met een formidabele sprong in de 3e rondgang. Met 19.73 m deelde hij  nog voor het begin van de finale een gevoelige tik uit richting concurrentie.

• Erwin Timmerarends begint aan z’n 3e en winnende sprong.
• Weet vervolgens hoog genoeg te klimmen in de stok voor een sprong naar 19.73 m.

Dicht op de huid

In de finale zat Rian Baas de Bodegraver toch nog dicht op de huid. In z’n allerlaatste sprong evenaarde hij ook de 19.73 m. Echter de Utrechter moest met een veel mindere 2e afstand toch genoegen nemen met de tweede plaats. Grote afwezige in Vlist was Jaco de Groot. De Kameriker wist al vele jaren de Vlister Bokaal in de wacht te slepen en heeft dit seizoen bewezen in vorm te zijn.

• Erwin Timmerarends poseert met de Vlister Bokaal die hij ook al in 2020 won.

Tweekamp

A.s. zaterdagmiddag wordt er weer in Vlist gesprongen. Dan staat de prestigieuze tweekamp tussen de Hollandse en Friese springers op het programma. Een teamwedstrijd die met stip bij de polsstokverspringers in de agenda staat genoteerd. Erwin Timmerarends gaat meedoen in het team van de Hollandse springers. De tweekamp begint om 14.00 uur.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu