Gepubliceerd 7 april 2024

Erwin Timmerarends verkozen tot ‘Springer van het Jaar’

Tijdens de jaarlijkse feestavond van de Polsstok Bond Holland (PBH) in sportcafé De Vaart in Linschoten is Erwin Timmerarends verkozen tot ‘Springer van her Jaar’. De Bodegraver was in 2023 verreweg de succesvolste polsstokverspringer.

● Erwin Timmerarends werd afgelopen zaterdag gehuldigd als ‘Springer van het Jaar’.

Veel gewonnen

Hij won meer dan de helft van zijn wedstrijden. Vanaf begin juli tot half augustus zelfs 7 op een rij met gemiddeld ruim 21 m. Maar bij het Hollands kampioenschap kwam hij in een bloedstollende finale precies 1 centimeter tekort! Wel had hij al een nieuw p.r. op zak en zijn beste klassement ooit. Maar de echte hoofdprijs was de nationale titel. Dat hij kan presteren onder druk kwam toen erg goed uit. Hij plaatste zich pas in zijn 3e sprong voor de finale. In de finale ging hij in zijn laatste finalesprong al zijn concurrenten voorbij en werd hij voor de eerste keer Nederlands kampioen bij de senioren.

Naast Springer van het Jaar werd Timmerarends ook winnaar van het ABZ De Samenwerking klassement.

Start seizoen

Het seizoen voor de Hollandse polsstokverspringers begint voor de 1e klas zaterdagavond 11 mei in Kockengen. De belangrijkste kampioenschappen vinden plaats met op zaterdag 17 augustus het Hollands kampioenschap in Vlist en op zaterdag 31 augustus het Nederlands kanmpioenschap in Polsbroekerdam. De Tweekamp de teamwedstrijd tussen de Hollandse en Friese springers is gepland op zaterdag 6 juli in het Friese Winsum.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN