30 juli 2020

Erwin Timmerarends springt ook in Zegveld naar zege

Hij deed het afgelopen woensdagavond opnieuw! Erwin Timmerarends sprong na z’n zege in Vlist ook in Zegveld het verst van allemaal. De Bodegraver prikte in z’n derde springbeurt 20,92 m in het zand. Meer dan voldoende om weer een zege in de topklasse senioren bij het polsstokverspringen bij te schrijven.

• In Zegveld behaalde Erwin Tmmerarends z’n 2e zege op rij.

Perfecte 3e sprong

Dit keer troefde Timmerarends klassementsleider Wilco van Amerongen al voor de finale af. Na 18,44 m in de 1e en 18,60 m in de 2e beurt sloeg de Bodegraver met 20,92 m in de 3e beurt hard toe, terwijl Van Amerongen was blijven steken op 20,21 m. Op dat moment was de strijd nog niet beslist. Beide springers mochten zich nog opmaken voor twee finalesprongen.

Finale zonder spanning

Een spannende finale tussen Timmerarends en Van Amerongen bleef uit. Terwijl de schemering al over de Zegveldse polder trok, plonsde de ene na de andere finalist in het water. Ook Timmerarends zag z’n beide pogingen in het water eindigen. Het deerde hem niet. Z’n concurrent uit Benschop kwam in de finale niet verder dan 20,42 m. Jaco de Groot uit Kamerik eindigde met 20,03 m op de 3e plaats. Timmerarends heeft goede ervaringen bij het springen in Zegveld. Tijdens zijn juniorentijd kwam hij ook al eens daar als winnaar uit de bus.

Winnende sprong van Erwin Timmerarends in beeld vastgelegd:

• Erwin Timmerarends begint aan z’n derde winnende sprong.
• Daarna is het klimmen geblazen naar de ideale hoogte.
• Vervolgens de afzet die hem zal leiden naar 20,92 m.
• Dan beseft ie dat dit weleens de winnende sprong kan zijn.

Jeugdig springtalent

Ook bij de meisjes topklasse heeft Bodegraven een jeugdig springtalent in Lieke Stolwijk. De Bodegraafse eindigde met een sprong van 12,89 m op de 2e plaats en dat was en passant ook nog een persoonlijk record. De winst ging naar Suzanne Mulder uit Vlist. Zij sprong naar 12,94 m.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu