Gepubliceerd 29 juni 2023

Erwin Timmerarends springt het verst in Zegveld

De Boer Bert Bokaal werd dinsdagavond bij de senioren gewonnen door Erwin Timmerarends. Met een fraaie 20,59 m troefde de Bodegraver in Zegveld rookie Reinier Overkamp af, die zelf bleef steken op 20,51 m. Lucas van Eijk (Haastrecht) beklom met 20,04 m als 3e het podium.

● Erwin Timmerarends sprong met 20,59 m naar z’n 3e zege in het seizoen.

Opbouw

Timmerarends toonde met de eerste twee sprongen in de voorronde met 16,02 m en 17,83 m nog geen  sprongen om direct over naar huis te schrijven. Echter z’n derde had wel de kwaliteit en afstand om als 4e de finale te bereiken. De 19,43 m gaf bovendien aan dat er nog wel meer in het vat zat.

In laatste finalesprong

Lucas van Eijk ging als enige met een 20 meter sprong de finale in (20,04 m). Reinier Overbeek zat hem met 19,96 m wel dicht op de hielen. In z’n eerste finalesprong verbeterde Timmerarends zich met 19,95 m opnieuw en schoof op naar de 3e plaats. Direct daarop sprong  Reinier Overkamp naar de eerste plek. Met 20,51 m dacht de Benschopper wellicht de buit al binnen te hebben. Echter in een al schemerachtig decor bracht Timmerarends met een fraaie sprong 20,59 m op het scorebord. Toen was het nog even afwachten of de jonge Overkamp daarop nog een antwoord had. Het werd een mislukte laatste sprong die niet meer dan 13,13 m opleverde. Daarmee had Timmerarends z’n 3e zege in dit seizoen te pakken.

● Erwin Timmerarends lijkt het al te weten: dit is de winnende en verste sprong van de avond!
● Alle winnaars van de Boer Bert Bokaal. Uiterst rechts Erwin Timmerarends die bij de senioren won.

Laat de Friezen maar komen …

Na de Boer Bert Bokaal maakte de PB Holland in Zegveld de selectie bekend voor de Tweekamp tegen de Friese polsstokverspringers. De Tweekamp, die a.s. zaterdag 1 juli ook in Zegveld wordt afgewerkt, is als teamwedstrijd een hoogtepunt en happening in het seizoen waarin de eer van de Hollandse en Friese springers op het spel staat. Vorig jaar, toen in Friesland, ging de teamzege naar de Friezen. De Hollandse springers zinnen dan ook op revanche. Erwin Timmerarends springt mee bij de Hollandse springers.

● De selectie van de Hollandse springers die het in een Tweekamp gaan opnemen tegen de Friese springers.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN