Gepubliceerd 20 augustus 2023

Erwin Timmerarends komt 1 centimeter te kort

Jaco de Groot is toch weer Hollands kampioen geworden. De Kamerikker sprong zaterdagmiddag met 21,58 m. naar z’n 12e Hollandse titel. Maar o, wat was Erwin Timmerarends er dicht bij. De Bodegraver kwam tot z’n ontzetting slechts 1 centimeter te kort om de veelvraat in titels af te stoppen: 21,57 m.

● Het podium voor de 2e plaats met Erwin Timmerarends 2e van rechts.

Tweestrijd

Timmerarends domineerde het hele seizoen bij de senioren met vele dagzeges en geregeld sprongen boven de 21 meter. Daarentegen liet De Groot zich niet echt zien en presteerde nogal onder z’n eigen kunnen. Het leek daarom in Kockengen vooral een tweestrijd te gaan worden tussen Timmerarends en rookie Reiner Overkamp. En dat gebeurde dan ook in eerste instantie. Overkamp sprong in de voorronde naar 21,19 m. en zette daarmee het spel op de wagen. Even later antwoordde Timmerarends met 20,84 m. om als 2e de finale in te gaan.

Finale

De Groot kon zich in de voorronde met een magere 19.53 m. nog niet mengen in de strijd. Maar in de finale zette hij de wedstrijd volkomen op z’n kop. In de 1e ronde van de finale sprong de nationale recordhouder fenomenaal naar 21,58 m. Timmerarends, die zich al bevond op de schans voor zijn eerste finalesprong, zag het voor z’n eigen ogen gebeuren. Een paar minuten later leek ook hij dezelfde afstand te hebben overbrugd. Na opmeting kwam hij toch met 21,57 m. 1 centimeter te kort voor zijn eerste Hollandse titel bij de senioren.

● Erwin Timmerarends lijkt de afstand van Jaco de Groot (blauwe balletje) te hebben geëvenaard.
● In spanning wacht hij af of het genoeg is voor de Hollandse titel. Na de opmeting komt hij 1 centimeter te kort.

Nog een kans

Voor Timmerarends is er nog een kans om zijn sterke seizoen met extra glans te kunnen afsluiten. Die kans zal hij dan moeten grijpen tijdens het nationaal kampioenschap op 2 september in het Friese IJlst. Dan zal hij niet alleen moeten afrekenen met De Groot maar ook met de Friese springers. Het winnen van het algemeen klassement (ABZ De Samenwerking) lijkt hem in ieder geval niet meer te kunnen ontgaan.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN