12 januari 2021

Erwin Timmerarends genomineerd voor ‘Springer van het jaar’

Polsstokbond Holland (PBH) heeft Erwin Timmerarends genomineerd als ‘Springer van het Jaar 2020’. Naast hem ook de polsstokverspringers Rian Baas en Reinier Overbeek. Het is nog niet bekend wanneer de uiteindelijke winnaar bekend wordt gemaakt.

Goed seizoen

Erwin Timmerarends (foto) beleefde één van zijn betere seizoenen het afgelopen jaar. De Bodegraver wist vijf dagtitels binnen te slepen en stond daarnaast nog eens 10 keer op het podium als tweede of derde. In totaal betrad hij dus 15 keer, van de 18 wedstrijden, het podium. Een knappe prestatie tussen het enorme seniorengeweld van het afgelopen seizoen. Hiermee liet hij zien een erg stabiele springer te zijn. Hij bracht zijn pr naar 21.49 meter en werd derde op het Hollands kampioenschap. Zijn vele podiumplaatsen in de wedstrijden zorgden voor een goed klassement. Zo goed dat hij het ‘Samenwerking Klassement’ in 2020 won. Hiermee stootte hij Jaco de Groot van de troon, die sinds hij senior is alle jaren het klassement won. Aan deze reeks van maar liefst 13 jaar kwam dankzij Timmerarends nu een eind en liet wederom zien dat hij tot de top van Nederland behoort en dat we nog veel van hem mogen verwachten.

Concurrenten

Rian Baas en Reinier Overbeek zijn de andere concurrenten voor de titel ‘Springer van het jaar’.

Rian Baas had z’n hoogtepunt aan het einde van het seizoen. In Burgum prolongeerde hij zijn Nederlandse titel. Bovendien scherpte hij z’n pr aan met 21.78 m.

Reinier Overbeek maakte indruk in de juniorencategorie, waarin hij alles won wat er maar te winnen viel. Hij won zowel de Hollandse als de Nederlandse titel in het polsstokverspringen in zijn categorie.

• Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu