Gepubliceerd 19 april 2024

Ervaar de Hollandse Plassen

Op 15 april jl., met de start van het recreatieseizoen, slaan de bestuurders van negen Hollandse Plassengemeenten en Holland Rijnland de handen ineen met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vond plaats in ‘The Rock’ aan de Westeinderplassen. Hiermee onderstrepen de bestuurders de samenwerking op het gebied van onder andere gebiedsmarketing en het versterken van recreatieve voorzieningen.

Wethouder Robin Kersbergen tekende de overeenkomst namens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hij ziet meer kansen om de waterrecreatie te verbeteren in een samenwerkingsverband dan alle gemeenten afzonderlijk. Hij stapt daarom graag in deze boot. Doordat elke plas een eigen identiteit heeft en daarmee ook een eigen recreatief aanbod vindt hij dat de samenwerking veel mogelijkheden biedt en zodoende meer economisch benut kan worden.

De Hollandse Plassen liggen centraal in de Randstad en vormen het grootste watersport- en recreatiegebied van Nederland, groter dan de Friese Meren. Het omvat het Braassemermeer, de Kagerplassen, Nieuwkoopse Plassen, Langeraarse Plassen, Reeuwijkse Plassen, Vinkeveense Plassen, Vlietland, Westeinderplassen, Zegerplas en Loosdrechtse Plassen. Naast deze grote watersportgebieden is er een netwerk van waterwegen en kleinere meren die met elkaar in verbinding staan. Betrokken ondernemers en gemeenten van de Hollandse Plassen en de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland zetten zich in om het gebied nog beter op de kaart te zetten, door zowel het fysieke netwerk te verbeteren als de bekendheid te vergroten. Dit laatste gebeurt via de marketingcampagne ‘Ervaar de Hollandse Plassen’.

Voor meer informatie zie: www.ervaardehollandseplassen.nl
Tekst: Bianca Verzijl
Foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN