Gepubliceerd 13 oktober 2023

Erik van Heijningen waarnemend burgemeester Hoekse Waard

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemde afgelopen vrijdag Erik van Heijningen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Hij was van 2021 tot 2023 waarnemend burgemeester in Bodegraven-Reeuwijk. In de gemeente Hoekse Waard volgt hij waarnemend burgemeester Charlie Aptroot op. Aptroot startte op 11 maart 2022 als waarnemend burgemeester in Hoeksche Waard. Gezamenlijk met de gemeente werd toen besloten om voor de periode van minimaal één jaar een waarnemend burgemeester aan te stellen om bestuurlijke rust te brengen.

Na een periode van ruim anderhalf jaar stopt Aptroot als waarnemer in Hoeksche Waard. Eerder dit jaar startte de gemeente Hoeksche Waard met de procedure om tot een kroonbenoemde burgemeester te komen. Afgelopen juli bracht de vertrouwenscommissie naar buiten dat zij na gesprekken met verschillende kandidaten niet tot een voordracht voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester is gekomen. In samenspraak met de vertrouwenscommissie heeft de commissaris toen besloten om de kroonbenoemde procedure stil te leggen.

Na het zomerreces is in goed overleg met de fractievoorzitters afgesproken dat de procedure om tot een kroonbenoemde burgemeester te komen medio volgend jaar hervat wordt. De nieuwe waarnemend burgemeester zal aanblijven tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Van Heijningen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Hoeksche Waard. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Van Heijningen als waarnemend burgemeester te benoemen.

Tekst Anneke Bekker
Bron: provincie Zuid-Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN