Gepubliceerd 15 juli 2021

Erik van Heijningen waarnemend burgemeester Bodegraven-Reeuwijk

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 september 2021 Erik van Heijningen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Van Heijningen is 59 jaar en woont in Dordrecht.

Aan Christiaan van der Kamp is per 1 september 2021 eervol ontslag verleend als burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. Dit in verband met zijn overstap naar een nieuwe functie als directeur van de Omgevingsdienst Haaglanden per 1 september 2021.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Erik van Heijningen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Van Heijningen als waarnemend burgemeester te benoemen.

Erik van Heijningen

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zal de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester eind volgend jaar aantreden. Van Heijningen zal aanblijven tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester.

Erik van Heijningen heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij was vanaf 2011 tot en met 2014 waarnemend burgemeester in de gemeenten Cromstrijen, Middelburg en Hellevoetsluis. Daarvoor was hij van 2003 tot 2011 lid van het college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland. Verder was hij van 1998 tot 2003 wethouder in de gemeente Dordrecht en daarvoor 5 jaar Officier van Justitie in Rotterdam. Momenteel is Van Heijningen staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bron: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk/provincie Zuid Holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN