Gepubliceerd 20 november 2023

Erepenning voor Hans Verkleij

Op de jaarlijkse korpsavond van de brandweer heeft burgemeester Michiel Grauss de gemeentelijke erepenning uitgereikt aan Hans Verkleij.

Veertig jaar geleden werd Hans Verkleij actief voor de vrijwillige brandweer in Reeuwijk. Na de nodige brandweeropleidingen werd hij adjunct-hoofdbrandmeester. In september 2004 is hij aangesteld als commandant van de brandweer Reeuwijk. Hij was de laatste nog door de gemeente aangestelde commandant, voordat de brandweer in 2011 geregionaliseerd werd. Na de regionalisatie is het commandant schap overgegaan in de functie ‘ploegchef’. De functie die hij tot september dit jaar heeft vervuld.

Bron:  R.F. Gerritsen

Verdienstelijk voor de gemeenschap

Een gemeentelijke erepenning is bedoeld voor iemand die op bijzondere wijze verdienstelijk is voor de gemeenschap van Bodegraven-Reeuwijk. Met zijn inzet maakt Hans Verkleij het leven van menig medemens in onze gemeente een stukje mooier. Dat maakt dat het college van Burgemeester en Wethouders van Bodegraven-Reeuwijk besloot dat hij de erepenning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verdient.

Bron: persbericht Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN