Gepubliceerd 22 december 2022

Energietoeslag voor inkomens tot 140% van het sociaal minimum

Zo’n 1.000 inwoners van Bodegraven-Reeuwijk hebben inmiddels een aanvraag ingediend voor de energietoeslag. Voor deze toeslag van 1.300 euro komen in 2022 mensen in aanmerking die minder dan 1310,05 euro (alleenstaande) of 1871,50 (samenwonend) euro verdienen. In opdracht van de gemeente controleert Ferm Werk of de aanvraag terecht is.

De gemeente heeft thans besloten de regels op te rekken. Wie tot 140 procent van het sociaal minimum verdient kan in 2023 aanspraak maken op de energietoeslag van opnieuw 1300 euro. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel verwacht dat ’nog een paar honderd aanvragers’ zich zullen melden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN