22 december 2022

Energietoeslag voor inkomens tot 140% van het sociaal minimum

Zo’n 1.000 inwoners van Bodegraven-Reeuwijk hebben inmiddels een aanvraag ingediend voor de energietoeslag. Voor deze toeslag van 1.300 euro komen in 2022 mensen in aanmerking die minder dan 1310,05 euro (alleenstaande) of 1871,50 (samenwonend) euro verdienen. In opdracht van de gemeente controleert Ferm Werk of de aanvraag terecht is.

De gemeente heeft thans besloten de regels op te rekken. Wie tot 140 procent van het sociaal minimum verdient kan in 2023 aanspraak maken op de energietoeslag van opnieuw 1300 euro. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel verwacht dat ’nog een paar honderd aanvragers’ zich zullen melden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu