20 november 2022

EMM’21 loopt zich stuk op strijdvaardig en onverzettelijk RVC’33 (+ radioverslag)

Het is niet de eerste keer dat een tegenstander zich stuk loopt op een strijdvaardig en onverzettelijk RVC’33. Het overkwam afgelopen zaterdag EMM’21. Frank Stolwijk vond in de 2e helft koppend de 1-0 voor de Reeuwijk-Dorpers. Daarna beet RVC’33 zich vast in de nipte voorsprong en bracht deze succesvol over de streep.

● Frank Stolwijk (l) was weer eens de matchwinnaar voor RVC’33.

Overeind

Niet altijd pakt het uitgevoerde strijdplan succesvol uit voor RVC’33. Echter tegen EMM’21 werkte het weer eens als vanouds. Het sterkere EMM’21 wilde in de 1e helft direct zaken doen, maar RVC’33 bleef overeind. Hoewel Stefan v.d. Meer in de 12e min. bijna de Veenders in het zadel hielp door de bal naar een tegenstander te spelen. De RVC-goalie, die de hele wedstrijd verder op geen fout te betrappen viel en voor EMM’21 een hinderlijke sta-in-de-weg werd, schrok zich een hoedje. Met samengeknepen billen zag hij tot z’n opluchting de bal toch nog over de doellat zeilen.

● Doelman Stefan v.d. Meer was voor EMM’21 een sta-in-de-weg.

Aanvallend had RVC’33 in de eerste 45 minuten eigenlijk niets in de aanbieding of het moet de vrije schop zijn in de 35e min. die Mark Sluijs niet kon verzilveren.

● Debutant Vince Heemskerk werd bij RVC’33 om tactische redenen (gele kaart) al snel gewisseld.

Tandje erbij

In de 2e helft leken beide ploegen er wel een tandje bij te willen zetten. RVC’33 kreeg aanvallend meer kleur op de wangen. In de 46e min. kwam Mark Sluijs een teenlengte te kort om de bal binnen te schuiven. Lang bleef de vraag open wie brengt het spel op de wagen met een doelpunt. In de 63e minuut kwam daar een antwoord op. En daar was hij weer! Frank Stolwijk ook als vanouds, zoals hij dat vaker flikte. Door een woud van verdedigers kopte de weer zwoegende en sleurende Stolwijk de 1-0 over de doellijn.

RVC’33 vond in de treffer nieuwe energie om de bijna lege batterijen op te laden. EMM’21 probeerde wanhopig de schade te herstellen. RVC’33 beet zich vast in de voorsprong en gaf daarvoor niet thuis.

● Rens v.d. Werf doet een uiterste poging om nog bij de bal te komen.

Verwijt

Als er bij RVC’33 in die fase iets te verwijten viel dan was het wel de geboden ruimte aanvallend niet met een ‘dodelijke’ counter te benutten. Pas in de blessuretijd die scheidsrechter Jager nog gul uitdeelde aan de gasten, had Mark Sluijs de kans een uitbraak succesvol af te ronden. De RVC-aanvoerder, dit keer niet koelbloedig, joeg de bal wild en ongecontroleerd over de deklat. Niettemin kreeg RVC’33 de nipte voorsprong over de streep. Winst op een sterkere tegenstander zal RVC’33 goed doen als opmaat naar de volgende wedstrijd de gemeentelijk derby tegen ESTO.

RADIOVERSLAG:

RVC’33 – EMM’21 1e helft (verslag André van Egdom)
RVC’33 – EMM’21 2e helft (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu