Gepubliceerd 25 september 2022

Ella Schaap in Gast uit de Streek

De in Madagaskar geboren Ella Schaap vertelt maandag 26 september om 20.00 uur in het radioprogramma Gast uit de Streek haar verhaal. Een jaar geleden begon ze een webshop en verkoopt vanille uit haar geboorteland in heel Europa. Met het geld dat ze daarmee verdient helpt ze mensen in Madagaskar.

Ella Schaap

Ze is de oudste van een gezin met vier kinderen. Om de studie van haar broertje en 2 zusjes te kunnen betalen brak ze zelf haar studie af om te gaan werken. Ze trouwde op haar 19e met een jongen van 23 jaar. Toen ze 7 maanden zwanger was overleed haar man op 25-jaige leeftijd aan gele koorts. Terwijl haar dochter bij haar ouders woonde ging zij in Jordanië en Koeweit werken. Haar zus trouwde met een Nederlandse man en woont in Amsterdam. Toen Ella in 2017 bij haar op vakantie was ontmoette ze haar huidige man en woont nu met hem en haar dochter in Bodegraven.


Het interview wordt op dinsdag 27 september om 22.00 uur en zondag 2 oktober om 19.00 uur op de radio herhaald en is ook terug te luisteren via Spotify.

Podcast
uitzending
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN