Gepubliceerd 20 augustus 2021

Elektrisch baggeren in Langeraarse Plassen

Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft een nationale primeur te pakken. In de naburige Langeraarse plassen zal er door het hoogheemraadschap elektrisch worden gebaggerd.

Foto: Hoogheemraadschap Rijnland

Het hoogheemraadschap heeft drie jaar lang de plannen voorbereid en gaat ze nu in de praktijk brengen. Een deel van de bagger was verontreinigd, dit is inmiddels met een ‘traditionele’ graafmachine verwijderd. Een groot deel van de bagger is van goede kwaliteit en kan verwerkt worden in een baggerdepot. Deze werkzaamheden gaan elektrisch plaatsvinden. Oftewel de bagger wordt ontgraven zonder ook maar een centje uitstoot. En dat is dan ook de primeur.

Ook zal er een slibvang worden gegraven in de plassen. Ook dit werk zal op de elektrische manier gaan plaatsvinden. De slibvang zal niet voor jan doedel worden gegraven. Het doel hiervan is om de achtergebleven en nieuwe bagger weg te vangen er een duurzame waterkwaliteitsverbetering tot stand kan komen. Het is een ingewikkeld proces maar we kunnen in ieder geval stellen dat in onze omgeving ook dit soort werkzaamheden steeds groener worden.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN