Gepubliceerd 20 mei 2021

Eis om lasterlijke berichten binnen 48 uur te verwijderen

De inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn in de afgelopen maanden geconfronteerd met onrechtmatige uitlatingen op social media die onder meer hebben geleid tot het verstoren van de grafrust.

Bloemen op begraafplaats van complotdenkers

De gemeente heeft samen met een inwoner een brief gestuurd naar de personen die verantwoordelijk zijn voor onrechtmatige uitlatingen met de eis dat zij stoppen met het doen van deze uitlatingen.

De drie personen hebben 48 uur de tijd om de lasterlijke berichten en uitzendingen van social media kanalen te verwijderen en om te stoppen met het doen van deze uitlatingen. Als zij hieraan niet voldoen zal de gemeente nadere juridische stappen ondernemen.

De gemeente had dit bericht liever niet naar buiten gebracht maar heeft nadat de landelijke pers hierover vragen ging stellen een korte persverklaring naar buiten gebracht. Journalisten hebben kennis kunnen nemen van de brief die aan de gedaagden is gestuurd.

Zie ook het nieuwsbericht van Rudy Bouma

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN