Gepubliceerd 21 september 2022

Einde WKO dossier nog lang niet in zicht

Wethouder Robin Kersbergen (VVD) werd afgelopen dinsdag in de commissie Bestuur en Financiën stevig ondervraagd door Robin Borg (BBR), Willem Zuyderduyn (LLBR) en Bert Oudenaarden (PvdA) over het dossier Warmte Koude Opslag (WKO) in Weideveld. Het ziet er niet goed uit voor de 144 huishoudens die zijn aangesloten op het haperende systeem voor binnentemperatuur en warm tapwater want er is geen overeenstemming over de objectieve norm waaraan moet worden voldaan volgens het contract.

Er is geen overeenstemming over de interpretatie van het contract
vertelt wethouder Robin Kersbergen

De gemeente is verwikkeld in een juridische procedure met de leverancier van het WKO systeem. Op 1 december 2021 werd er een presentatie gegeven waarin de route naar de oplossing werd toegelicht. De oplossing werd in juli 2022 verwacht. Maar het liep anders. Er kwam geen overeenstemming over de interpretatie van het inmiddels 15 jaar oude contract en er kon in eerste instantie geen onafhankelijke partij gevonden worden die objectieve waardes wilde meten.

Het lang gaat het nog duren

Dat laatste probleem is nu opgelost en sinds deze maand is een onafhankelijk bureau begonnen met meten van waardes over temperatuur en kwaliteit van het water. Op basis van die metingen moet aangetoond worden dat Eteck niet levert wat in het contract is afgesproken. De wethouder verwacht dat de rechter uiteindelijk een oordeel zal moeten vellen. Dat proces kan heel lang duren.

Hoe nu verder

De bewoners zijn teleurgesteld omdat ze alleen zijn geconsulteerd over de te voeren strategie en niet mochten meebeslissen. Daarom willen ze niet meer met de gemeente aan tafel.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN