Gepubliceerd 31 augustus 2022

Einde aan gratis parkeren in Woerden

Aan het 1e uur gratis parkeren, in de parkeergarages in Woerden, komt in oktober een eind. Dat is het voorstel dat burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad doen.

Wel wil het college met de winkeliers in gesprek over manieren om de binnenstad te promoten. De proef om het eerste uur gratis te parkeren was een proef om het bezoek aan het centrum te stimuleren. De bezoekersaantallen zijn weer op het niveau van 2019 maar de totale parkeertijd is met 9% verminderd en 40% van de bezoekers vertrekt binnen het eerste uur.

Er blijven minder bezoeker langer dan een uur, minder dan in 2019. Het eerste uur gratis parkeren kostte de gemeente 20.000 euro per maand.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN