Gepubliceerd 30 april 2021

Eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop

De gemeente Nieuwkoop laat in het najaar een eerste Tiny Forest aanleggen. Naar verwachting wordt het Tiny Forest dan door de gemeente in samenwerking met IVN Natuureducatie, een school en buurtbewoners geplant.

Een Tiny Forest is een mini bos ter grootte van een tennisbaan. Hierin komen veel verschillende bomen en struiken te staan, waardoor het een prettige plek is voor vlinders, vogels, bijen en andere kleine zoogdieren. Tegelijkertijd is het een groene oase waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen meer kunnen leren in de natuur, over de natuur.

Het bos zorgt in de zomer voor schaduw en bij regen voor een goede waterafvoer. Bovendien heeft het een positief effect op de gezondheid.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN