6 juli 2021

Eerste seizoenzege voor Erwin Timmerarends

• Eerste seizoenzege voor Erwin Timmerarends.

Na twee tweede plekken was het maandagavond jl. voor Erwin Timmerarends wel raak. In Vlist overbrugde de Bodegraver met 20.41 m de verste afstand van alle deelnemers.

Nog aan de bak

Na een sprong buiten de sector en een sprong van 17.50 m moest Timmerarends nog flink in de bus blazen om de finale voor nog twee extra sprongen te halen. De derde sprong werd een voltreffer. Met 20.41 m zette hij de concurrenten voor het blok voordat de finale nog moest beginnen.

Concurrentie

In Vlist was Jaco de Groot de grote afwezige. De springer uit Kamerik hield in de vorige twee wedstrijden Timmerarends nog van de zege af. Wel van de partij was Rian Baas, die in Vlist voor het eerst dit seizoen weer aan een wedstrijd deelnam. De Nederlands kampioen en ‘Springer van het jaar 2020’ liet nog geen supersprongen noteren. Met 19.60 m wist hij al wel beslag te leggen op de 2e plaats. De plaatselijke favoriet Thomas van Midden uit Vlist werd derde. Op zijn thuisbasis kwam hij tot 19.25 m.

Geen hoog niveau

In Vlist werd in de topklasse bij de senioren niet spectaculair ver gesprongen. Erwin Timmerarends was de enige die boven de 20 meter grens sprong. Niet alleen met z’n winnende (20.41 m), maar ook in de finale kwam hij boven de 20 meter uit met 20.20 m.

• Erwin Timmerarends op weg naar de polsstok voor z’n winnende sprong in Vlist.
• In z’n vlucht weet hij de hoogte te krijgen voor een verre sprong.
• En heeft reden tot juichen voor de 20.41 m die hij weet te overbruggen.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu