Gepubliceerd 29 oktober 2023

Eerste driepunter voor De Rijnstreek (+ radioverslag)

Ook De Rijnstreek mag een vinkje zetten achter de eerste driepunter van het seizoen. Op Weijpoort trok de ploeg van Frans Schaap tegen Kamerik met 3-1 aan het langste eind. In de 1e helft had De Rijnstreek zich al met twee treffers naar een comfortabele 2-0 voorsprong gemanoeuvreerd.

● Ringo van den Berg controleert de bal. Hij zette met 2 treffers De Rijnstreek op het goede spoor.

Belangrijk

Kamerik was de uitgelezen tegenstander voor de eerste driepunter van het seizoen voor De Rijnstreek. En dat pakte goed uit met dank aan Ringo van den Berg. Hij bewees weer belangrijk te zijn voor de thuisclub. Met twee treffers zette hij De Rijnstreek in de 1e helft op een 2-0 voorsprong. In de 17e min. mocht hij – na een overtreding op Jack Sluijk in de 16 meter – raak schieten van de strafschopstip: 1-0. En in de 38e min. lanceerde Daniel van Leeuwen de Rijnstreek-spits de vrije ruimte in voor z’n 2e treffer: 2-0. Rick van Deuren had in de blessuretijd van het 1e bedrijf Kamerik nog meer pijn kunnen doen. Echter hij stuitte op de Kamerik-keeper.

● Rick van Deuren zet z’n tegenstander op het verkeerde been.

Povere tegenstander

In de 2e helft bleef De Rijnstreek goed overeind. Het had niet al teveel moeite om weerstand te bieden tegen het povere spel van de gasten. De Rijnstreek was zelfs gevaarlijker in de omschakeling met het gewiekste duo Ringo van den Berg en Rick van Deuren voorin.

● Kendrick de Vink steekt voor De Rijnstreek het middenveld over.

In het slot

Nadat Ringo van den Berg in de 70e en 76e min. een 3e treffer liet liggen, viel in de 82e min. de wedstrijd toch in het slot. Een vrije schop van Jack Sluijk leverde nog een rebound op, die Ringo van den Berg voor het Kamerik-doel op zijn beurt wist op te pikken. Daarna bood hij Rick van Deuren voor een niet te missen kans voor de 3-0. In blessuretijd viel nog wel de eretreffer voor Kamerik: 3-1.

● Jack Sluijk (l) in duel met een tegenstander.

Terug na lang blessureleed

Colin van der Mel maakte diep in de 2e helft zijn rentree bij de Rijnstreek. Sinds april tobde de centrale verdediger met een zware bovenbeenblessure. Met hem er weer bij zit De Rijnstreek weer wat royaler in z’n verdedigers.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

De Rijnstreek – Kamerik 1e helft (verslag André van Egdom
De Rijnstreek – Kamerik 2e helft (verslag André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN