7 oktober 2022

Een op 15 huishouders vraagt energietoeslag aan

Bijna 1.000 inwoners van onze gemeente hebben inmiddels de energietoeslag aangevraagd of toegewezen gekregen. Volgens de laatste tellingen zijn er in onze gemeente 14.803 huishoudens geregistreerd: dat betekent dat rond de 1 op 15 huishoudens de toeslag ontvangt of heeft aangevraagd.

Wie als alleenstaande minder dan 1.310,05 euro verdient of als samenwonend paar minder dan 1.871,50 euro komt voor de toeslag in aanmerking.


Zo’n 300 mensen die via Ferm Werk een bijstandsuitkering, IOAW-,IOAZ- of Bbz-uitkering ontvangen krijgen de toeslag al automatisch toegekend. Meer dan 650 anderen hebben inmiddels een aanvraag ingediend.
Wethouder Jan-Leendert van den Heuvel, die het Sociaal Domein in portefeuille heeft, zegt er rekening mee te houden dat het aantal aanvragers nog verder zal oplopen. De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 naar 1.300 euro.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu