Gepubliceerd 2 juni 2024

Een goeie 2e helft brengt RVC’33 langs SJZ: 2-1 (+ radioverslag)

RVC’33 heeft de eerste horde in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 3e klas genomen. Op Kaagjesland werd SJZ met 2-1 verslagen. Dankzij een goeie 2e helft maakte de ploeg van trainer Jack Harmse een 0-1 achterstand nog goed.

● RVC’33 viert de 2-1 door Mark Sluijs. (Foto: Letty Blanken)

Uit evenwicht

SJZ bracht RVC’33 al snel uit evenwicht door rap en krachtig aanvalsspel. In de 6e min. prikte Marc Griffioen voor SJZ raak voor de 0-1. RVC’33 had eigenlijk de hele 1e helft nodig om er van bij te komen. De voorzetten die in het 1e bedrijf werden gelanceerd, misten de precisie voor een gelijkmaker.

Ander RVC’33

In de jacht op de 1-1 verscheen in de 2e helft een heel ander RVC’33 binnen de lijnen. Het was energieker en feller in de duels, die vaker in Reeuwijks voordeel uitpakten. SJZ had er moeite mee. En dat moest wel leiden tot de gelijkmaker. En die had in de 47e min. al kunnen vallen, toen Mathijs de Hoog opzichtig werd gehaakt in de 16 meter. Tot verbijstering van heel RVC weigerde scheidsrechter Coenraads ten onrechte de bal op de stip te leggen.

Gelijkmaker

De arbitrale fout bleef niet doorwerken op RVC’33. Nadat in de 57e min. de onvermoeibare Luuk van Leeuwen nog een kans liet liggen op de 1-1, viel deze toch een minuut later. Een gaaf opgebouwde RVC-aanval belandde via de goed spelende Jona van Egmond bij Niels van der Meer, die op zijn beurt de bal in de touwen roste. Het werd qua stand het kantelpunt in de wedstrijd.

● Niels van der Meer in aanval voor RVC’33. Hij maakte de 1-1. (Foto: Letty Blanken)
● Jona van Egmond wurmt zich door de SJZ-verdediging. (Foto: Letty Blanken)

Voorsprong

RVC’33 zette door om de Zoeterwoudenaren helemaal en definitief op de knieën te krijgen. In de 71e min. verscheen de 2-1 op het scorebord. Mark Sluijs, die in de 2e helft formidabel inviel, plukte op fabuleuze wijze een hoge bal uit de lucht om ‘m vervolgens richting binnenkant 2e paal te sturen. Twee minuten later kopte de lange RVC-spits maar net naast en weer even later nog een volgende kans voor de 3-1.

Slotoffensief

In het laatste kwartier perste SJZ er nog een wanhopig slotoffensief uit voor de 2-2. Dat dwong RVC verdedigend nog alle zeilen bij te zetten om niet in een verlenging te worden getrokken. En ook een puike redding van doelman Stefan van der Meer was nodig om de 2-2 van het scorebord te houden.

Nog spektakel

De laatste minuten kenden nog veel spektakel. Zo werd de ontsnapte Luuk van Leeuwen door Mitchell Hensing onreglementair in de 16 meter een kans ontnomen en moest er met rood van af. Mark Sluijs kreeg vanaf de stip tot z’n ontsteltenis de 3-1 er niet in. Niettemin trok RVC’33 daarna de 2-1 veilig over de streep.

Vervolg nacompetitie

Komende zaterdag 8 juni neemt RVC’33 het in een uitwedstrijd op tegen ’s-Gravendeel. Ook dan zal er gewonnen moeten worden om het 3e klasserschap in leven te houden.

RADIOVERSLAG (Sport Op Zaterdag)

● RVC’33-SJZ 1e helft (verslag André van Egdom)
● RVC’33-SJZ 2e helft (verslag André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN