Gepubliceerd 1 januari 2024

Duurzaamheidsprogramma en begroting 1,2 miljoen goedgekeurd

Het programma duurzaamheid 2024 – 2026 en bijbehorende begroting van 1,2 miljoen is door de commissie Ruimte als hamerstuk aangeboden aan de gemeenteraad. Het grootste deel van de begroting wordt gedekt door subsidies van het Rijk, de gemeente draagt ruim 4,6 ton bij uit het budget voor duurzaamheid. Het budget wordt voornamelijk besteed aan personeelskosten, onderzoekskosten en communicatie.

• Op het nieuwe dak van Vriendenschaar liggen nu ook 25 zonnepanelen.

De focus van het duurzaamheidsprogramma ligt op de uitvoering van regionale energietransitie, die gericht is op het opwekken van stroom uit zon en wind, en op het gasloos maken van woningen.

Er wordt een gemeentelijke klimaatmonitor ontwikkeld, zodat de gemeenteraad kan zien of de verduurzaming verloopt zoals vastgesteld in de routekaart en eventueel kan bijsturen. Het uiteindelijke doel is om in 2026 zoveel C02 reductie te hebben bereikt, dat de klimaatdoelstelling van 55% CO2 reductie t.o.v. 1990 in 2030 gehaald kan worden.

Tekst Anneke Bekker
Bron Commissie Ruimte van 21 december 2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN