14 oktober 2022

Duurzaamheidspluim voor Nanne Fioole

Nanne Fioole, directeur van RetourMatras, heeft afgelopen vrijdag de duurzaamheidspluim ontvangen van de gemeente. Elk jaar reikt de gemeente deze onderscheiding uit aan een inwoner of aan een organisatie die zich inzet voor de verduurzaming van de gemeente en die anderen inspireert en activeert om hetzelfde te doen. Dit jaar waardeerde wethouder Jan Leendert van den Heuvel Fioole met deze prijs.

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel en Nanne Fioole

“Nanne Fioole laat zien dat je met doorzettingsvermogen, visie en durf een verschil kunt maken voor een duurzame wereld”, zo vertelde wethouder Van den Heuvel. “Daarom is het extra verdiend dat hij dit jaar de Duurzaamheidspluim van Bodegraven-Reeuwijk ontvangt!”

Nieuwerbrugger Nanne Fioole werkt al sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw in de afval- en recyclingbrache. Zo hield hij zich al bijna drie decennia bezig met recycling, voordat dit mainstream werd. Hij kan dus geschaard worden onder de echte pioniers. Rond 2010 leidde dit tot de opstart van een nieuw bedrijf: RetourMatras. Dit bedrijf heeft als doel het recyclen van oude matrassen tot nieuwe hoogwaardige circulaire matrassen. RetourMatras werd een succes en werkt inmiddels samen met grote bedrijven zoals Ikea. Er is ook veel interesse vanuit het buitenland.
Fioole laat zien dat een circulaire economie echt kan. Dit doet hij door het laten zien van voorbeelden, door burgers en bedrijven te verbinden en zo bewustwording te creëren. Hij geeft hierbij vooral aan dat het belangrijk is dat je lef toont, dat je moet durven.

Eind 2022 geeft Nanne Fioole het RetourMatras-stokje door aan Remco Noordermeer en Chico van Hemert, zo heeft hij aangegeven. Hij blijft daarna nog steeds actief voor de lokale samenleving. Ook nu al is Fioole, naast het pionieren met de recycling van matrassen, lokaal erg betrokken. Zo is hij bestuurslid van de Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk en zit hij in de jury van de Alphense duurzaamheidsprijs.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu