Gepubliceerd 1 januari 2023

Drukke jaarwisseling met weinig incidenten

De Veiligheidsregio Hollands Midden meldt dat het een drukke jaarwisseling is geweest met weinig incidenten. In Bodegraven-Reeuwijk heeft de politie 4 jaarwisseling gerelateerde incidenten afgehandeld, vorig jaar waren het er 6.

Fotograaf: Rene Tuithof

Minder brandmeldingen dan vorig jaar
De brandweer Hollands Midden heeft tussen 22:00 en 05:00 in totaal 111 meldingen afgehandeld, 37 minder dan vorig jaar. In de meeste gevallen is de brandweer uitgerukt voor kleinere buitenbranden en containerbranden, waarvan 3 in Bodegraven-Reeuwijk. Vorig jaar waren dat er 13.

In Alphen aan den Rijn is brand ontstaan in een gymzaal aan de Vlietstroom nadat er vuurwerk door het raam naar binnen is gegooid. Rond 03:00 onder heeft de brandweer onder begeleiding van de ME een flinke buitenbrand geblust. Omstanders hebben een grote stapel pallets en afval in brand gestoken. In Gouda is de brandweer uitgerukt voor een woningbrand. Bij het ter plaatse komen van de brandweer bleek de woning beschadigd te zijn geraakt nadat er vuurwerk door de brievenbus naar binnen is gegooid.

Druk in de ziekenhuizen en bij de HAP
Bij de Huisartsenpost Midden Holland, het Groene Hart Ziekenhuis en het Alrijne Ziekenhuis, was het aanzienlijk drukker dan vorig jaar. Zo druk zelfs, dat, in overleg met het LUMC en het Groene Hart Ziekenhuis, de SEH van het Alrijne Ziekenhuis twee uur gesloten is geweest. Die sluiting is niet alleen aan de jaarwisseling toe te wijzen, er was een behoorlijke overloop vanuit de avonddienst die zorgde voor een verhoogde druk tijdens de nacht.

In totaal zijn er 41 personen behandeld met aan de jaarwisseling gerelateerde klachten. Hieronder bevonden zich 19 slachtoffers met vuurwerkletsel. Er zijn 6 personen in behandeling genomen na letsel door vechtpartijen en 1 persoon is behandeld na een ongeval in het verkeer. Tenslotte bezochten 12 slachtoffers de SEH in verband met dronkenschap en 4 met drugs gerelateerde klachten.

Geen fysiek geweld gemeld tegen zorgverleners
Er zijn geen meldingen binnengekomen van aangifte van fysiek geweld of agressie tegen zorgverleners. Er was wel sprake van verbale agressie en geagiteerde patiënten vanwege lange wachttijden, maar aangifte werd niet noodzakelijk gevonden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten wind bij een temperatuur van -1°C.

In de middag zonnige momenten. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik klimt op naar 3°C.

In de nacht brede opklaringen bij een minimumtemperatuur van -2°C.

Zondag in eerste instantie wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en op het eind van de middag en in de avond valt er winterse neerslag. Het kwik zakt loopt op naar 1°C. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

MEEST BEKEKEN