Gepubliceerd 24 mei 2024

Droombaan binnen handbereik

Elke eerste dinsdag van de maand en nu dus 4 juni staan de adviseurs van het Werkcafé klaar van 14:00 uur tot 16:00 uur in het Evertshuis aan de Julianastraat 4 te Bodegraven. Zij adviseren de inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk kosteloos over werk, (om)scholing en loopbaanontwikkeling. Veel werkgevers zijn verlegen om personeel, tegelijkertijd zijn er mensen die meer of weer willen gaan werken. Bij Werkcafé Midden-Holland worden werkzoekenden, starters, ondernemers en werkgevers uit de regio geholpen met vragen over werk, loopbaanontwikkeling en (om)scholing.

Het Werkcafé Midden-Holland is een unieke samenwerking tussen het RMT Midden-Holland, WSP Midden-Holland en het Leerwerkloket Midden-Holland.

Afifa Chouchane (rechts) en Cornelia Schütt (links) bij het Werkcafé

Een goed voorbeeld van deze unieke samenwerking is  Afifa Chouchane. Zij  is 4 jaar geleden naar Nederland gekomen. Via via had zij van het werkcafé gehoord en na een jaar hard werken en de juiste ondersteuning van het werkcafe is Afifa nu werkzaam als gecertificeerd Nt2-docent met lesbevoegdheid.

RMT Midden-Holland staat voor Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Holland. Hierin werken coaches van UWV, vakbonden en gemeenten samen voor het geven van extra steun bij het zoeken en vinden van werk.

WSP Midden-Holland staat voor WerkgeversServicepunt Midden-Holland. Dit punt stimuleert werkgevers om op een mensgerichte, slimme en financieel aantrekkelijke manier te ondernemen, ook wel sociaal of inclusief ondernemen genoemd en heeft als doel zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen en houden.

Leerwerkloket Midden-Holland helpt en adviseert werknemers, werkzoekenden, scholieren en werkgevers op het gebied van leren en werken vanuit de visie Leven Lang Ontwikkelen. Iedereen met vragen over o.a. omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten kan bij dit loket terecht. Het is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, Regionaal opleidingscentra en UWV. 

Een afspraak maken is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.werkcafemiddenholland.nl.
Tekst: Bianca Verzijl
Foto: Astrid Den Haan

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN