12 september 2021

DRL stuit op onverzettelijk Bodegraven: 0-0 (+ radioverslag)

Een hardwerkend en onverzettelijk Bodegraven pakte afgelopen zaterdag het eerste punt in de poulefase van de beker. Het hield op eigen veld het Rotterdamse DRL op 0-0 met dank aan een uitmuntend keepende Marco Vonk.

● Kees Rijneveld controleert de bal. Hij was een voorbeeld van de onverzettelijkheid in de Bodegraven-verdediging.

Onverzettelijk

Zonder Mitchell v.d. Tier en Ilias Hadi mist Bodegraven aanvalskracht in de voorhoede. En dat deed zich gelden tegen DRL. Hoewel DRL in de 1e helft het meeste balbezit opeiste en kansen creëerden, kreeg het Bodegraven niet op knieën. De Rotterdammers waren zelf slordig in de eindpassing. De Bodegraven-verdediging met een goed spelende Kees Rijneveld werkte zich een slag in de rondte. Echter in de 35e min. liet Lars de Groot een megakans liggen voor Bodegraven om zelfs nog op voorsprong te komen. In de 40e min. schoot Randy Zaal ook nog rakelings langs het doel.

● Alle hens aan dek voor de Bodegraven-verdediging.

Puik keeperswerk

In de 2e helft werd de wedstrijd door de vele onderbrekingen er niet beter op. Bij beide ploegen bleef de passing onder de maat. DRL drong wel steeds verder aan. Met een bal op de paal had Bodegraven geluk. Daarnaast groeide Bodegraven-doelman Marco Vonk met puik keeperswerk uit tot de beste man van het veld. Hij was de grote sta-in-de-weg voor een Rotterdamse treffer.

Radioverslag:

Bodegraven-DRL 1e helft (verslaggever André van Egdom)
Bodegraven-DRL 2e helft (verslaggever André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu