Gepubliceerd 4 juli 2023

Dorpswinkel Reeuwijk-Dorp in zicht

Er is een geschikte locatie gevonden voor een dorpswinkel in Reeuwijk-Dorp, centraal gelegen in de dorpskern. Dat meldt het dorpsteam op de website Dorp en Wijk. Hoewel er nog veel geregeld moet worden voordat de winkel zijn deuren kan openen, is dit een belangrijke stap in de richting van realisatie. Deze zomer zal de exacte locatie bekend worden gemaakt. Daarnaast is er nog meer goed nieuws: er hebben zich maar liefst meer dan 100 nieuwe vrijwilligers gemeld om te helpen bij de exploitatie van de dorpswinkel. Een fantastisch aantal dat laat zien hoezeer de gemeenschap betrokken is bij dit initiatief.


De Werkgroep Winkelaanbod in Reeuwijk-Dorp heeft de afgelopen tijd hard gewerkt. Met succesvol marktonderzoek en een indrukwekkende respons van ruim 40% van alle huishoudens, zijn de wensen en behoeften van de inwoners in kaart gebracht. Uit het marktonderzoek blijkt dat maar liefst 83% van de inwoners de dorpswinkel wil gaan bezoeken, waarvan 72% minstens één keer per week. Voor velen is de dorpswinkel zelfs een belangrijke plek geworden om hun weekboodschappen te doen, naast het vinden van vergeten boodschappen, verse producten en lokale producten. Het gemak van de korte afstand tot de winkel wordt door velen als een groot voordeel gezien. Bovendien gaf 72% van de ondervraagden aan interesse te hebben in een postpakketdienst.


Wat betreft de openingstijden van de dorpswinkel blijkt dat de inwoners graag 5-6 halve of hele dagen openstelling willen. Dit biedt hen de flexibiliteit om op verschillende momenten van de week de winkel te kunnen bezoeken.

Redacteur Anneke Bekker
Bron Dorp en Wijk Reeuwijk-Dorp

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN