25 juni 2021

Doorvaardagen komen er aan

De gemeente Gouda organiseert samen met het Gouds Sluiswachtersgilde komende maand weer doorvaardagen. Op die dagen kan er onbeperkt heen en weer gevaren worden van het Reeuwijks Verlaat tot en met de Kleiwegbrug in Gouda en andersom.

De eerste Doorvaardag is zaterdag 3 juli van 10.00 tot 19.30 uur. Daarna volgen de zaterdagen 10 juli, 28 augustus, en 4 september op dezelfde tijd. Voor de Reeuwijkse Plassen is een ontheffing nodig die kan worden aangevraagd bij Stichting Veen.

Wethouder Thierry van Vugt: “Eén van de geweldige dingen aan Gouda is al dat water en natuur in de buurt. Tijdens de Doorvaardagen maken we hier met onze buren in Reeuwijk optimaal gebruik van. De gemeente Gouda wil de vaarverbinding tussen de Reeuwijkse Plassen en de binnenstad van Gouda verbeteren.”

De bediening van de bruggen en sluis tussen Gouda en Reeuwijk is normaal op vaste tijden en slechts drie keer per dag. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) is dit op zaterdag en zondag vier keer per dag. Tijdens de Doorvaardagen hoeft er geen rekening gehouden te worden met bedieningstijden en doorvaartijden. Er wordt op die dagen onderzocht of er dan meer bezoekers gebruik maken van deze vaarverbinding.

0 Shares
Sluit Menu