19 september 2022

Doorgang naar wandelpad door duiker staat nog op een kier

De Vereniging van Wandelaars TeVoet vraagt aan de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk om op woensdag 21 september om 20.00 uur naar het gemeentehuis te komen. Die avond bereid de commissie Ruimte een besluit voor over het onttrekken aan de openbaarheid van de NABO bij Nieuwerbrug. Door dat besluit wordt het wandelpad langs de Dubbele Wiericke definitief afgesloten.

Duiker onder spoorbaan bij Nieuwerbrug

Tijdens de inspraakavond van twee weken geleden hield Effien Huizing van de Vereniging TeVoet een vurig pleidooi voor een gesprek met de Gasunie over het gebruik van de duiker onder het spoor door. De Gasunie geeft geen toestemming om de duiker als voetgangersdoorgang te gebruiken omdat er een gasleiding onder de grond ligt. Volgens Effien Huizing blijkt uit de e-mail van de Gasunie dat er geen integrale belangenafweging is gemaakt.


Het verzoek is om de beslissing over het definitief sluiten van de verbinding van het wandelpad bij de Dubbele Wiericke bij de spoorbaan uit te stellen om met de Gasunie te kunnen overleggen over het gebruik van of naast de gasleiding, zodat de route langs de Dubbele Wiericke kan blijven bestaan

Lees ook hier de brief van WIN (Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu