Gepubliceerd 19 september 2022

Doorgang naar wandelpad door duiker staat nog op een kier

De Vereniging van Wandelaars TeVoet vraagt aan de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk om op woensdag 21 september om 20.00 uur naar het gemeentehuis te komen. Die avond bereid de commissie Ruimte een besluit voor over het onttrekken aan de openbaarheid van de NABO bij Nieuwerbrug. Door dat besluit wordt het wandelpad langs de Dubbele Wiericke definitief afgesloten.

Duiker onder spoorbaan bij Nieuwerbrug

Tijdens de inspraakavond van twee weken geleden hield Effien Huizing van de Vereniging TeVoet een vurig pleidooi voor een gesprek met de Gasunie over het gebruik van de duiker onder het spoor door. De Gasunie geeft geen toestemming om de duiker als voetgangersdoorgang te gebruiken omdat er een gasleiding onder de grond ligt. Volgens Effien Huizing blijkt uit de e-mail van de Gasunie dat er geen integrale belangenafweging is gemaakt.


Het verzoek is om de beslissing over het definitief sluiten van de verbinding van het wandelpad bij de Dubbele Wiericke bij de spoorbaan uit te stellen om met de Gasunie te kunnen overleggen over het gebruik van of naast de gasleiding, zodat de route langs de Dubbele Wiericke kan blijven bestaan

Lees ook hier de brief van WIN (Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN