17 januari 2021

Doorfietsroute van Bodegraven naar Gouda door Reeuwijk-Brug

Na jaren experimenteren met de inrichting van de Raadhuisweg en Zoutmansweg is er nu eindelijk een definitief besluit genomen. Er komt een doorfietsroute door Reeuwijk-Brug. Het college kiest ervoor dat de Raadhuisweg en Zoutmansweg onderdeel worden van de doorfietsroute van Bodegraven naar Gouda. De route is onderdeel van de Toekomstagenda Snelfietsroutes van de provincie.

Al sinds 2014 is er discussie over de inrichting van de Raadhuisweg en Zoutmansweg in Reeuwijk-Brug. Van het oorspronkelijke plan om van de doorgaande weg een woonerf te maken is weinig terechtgekomen. Inwoners kwamen in opstand tegen het plan om de fietsers op de weg te laten rijden en om van het fietspad een wandelpad te maken.

Er kwamen snelheidsremmende maatregelen als verkeerslichten, verkeersdrempels en uitstulpingen. Dat leidde tot veel irritatie bij de weggebruikers. Uiteindelijk werden die weer weggehaald en vervangen door verplaatsbare barriers en het wandelpad werd een voetpad waar fietsers te gast zijn.

Het is nog steeds geen ideale situatie maar er komt nu een definitieve oplossing. Jan van Rooijen, raadslid in Bodegraven-Reeuwijk namens het CDA, legt uit voor welke oplossing nu uiteindelijk is gekozen.

0 Shares
Sluit Menu