Gepubliceerd 6 juli 2021

Doorbraakproject jeugdzorg werkt goed

De inspectie (IGJ en IJV) concludeert in een regiorapport dat afgelopen maandag is gepubliceerd, dat de doorbraakaanpak in de regio’s Haaglanden en Midden-Holland resultaat heeft opgeleverd.

Zo hebben de twintig kinderen die eind vorig jaar op de lijst van de doorbraakaanpak stonden, in maart 2021 allemaal passende hulp gekregen. In april en mei zijn er vier kinderen bijgekomen, voor twee van hen is er inmiddels passende hulp gevonden. Er zijn in Midden-Holland geen jeugdigen geweest die moesten wachten op een vaste jeugdbeschermer.


De samenwerking tussen de lokale teams en de Gecertificeerde Instellingen (GI’s) is goed in Midden-Holland, omdat hier al een aantal jaar in geïnvesteerd is. Het rapport laat ook een aantal verbeterpunten zien. Zo zijn er nog steeds wachttijden voor specialistische zorg en is er een tekort aan gezinshuizen en pleegouders.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN