Gepubliceerd 4 mei 2023

Dodenherdenking live met aansluitend een documentaire

BR6 zendt 4 mei vanaf 19.50 uur live op tv en radio de dodenherdenking uit vanaf het Dag Hammerskjoldplantsoen in Reeuwijk-Brug. De gisteren gemelde technische problemen zijn verholpen zodat de live-uitzending door kan gaan.

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat de Australische bommenwerper neerstortte in de polder Gravekoop. John Lewis, zoon van de omgekomen radiotelegrafist Reginald Lewis, zijn vrouw Josie en dochter Heather zullen weer bij de plechtigheid aanwezig zijn.

Charley Valette

Aansluitend is er een documentaire te zien. Charley Vallet vertelt hoe het contact is ontstaan tussen zijn familie die vroeger in Reeuwijk woonde en de families van de op 12 juni 1943 omgekomen bemanningsleden van de neergestorte Lancester.

BR6 is op tv te ontvangen via diverse aanbieders bijvoorbeeld: Ziggo kanaal 46, Caiway kanaal 69, KPN, XS4ALL, NLE, Telfort: kanaal 1356. Kijk of luister live via internet via de website www.br6.nl bij televisie of radio.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en kans op  sneeuw

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. De temperatuur is 0°C.

In de middag trekt de hemel dicht en later in de middag en in de avond valt er winterse neerslag. De matige wind waait uit het zuiden. Het blijft met 2°C als maximum fris.

In de nacht bewolkt weer en in eerste instantie nog winter neerslag. De minimumtemperatuur wordt 0°C.

Maandag bewolkt weer. In de ochtend valt er nog winterse neerslag. In de middag en avond valt er regen. De matige wind is zuidoost. De thermometer geeft in de middag 2°C aan.

Foto: De Groene wereld Kans op sneeuw

 

 

MEEST BEKEKEN