Gepubliceerd 4 mei 2023

Dodenherdenking live met aansluitend een documentaire

BR6 zendt 4 mei vanaf 19.50 uur live op tv en radio de dodenherdenking uit vanaf het Dag Hammerskjoldplantsoen in Reeuwijk-Brug. De gisteren gemelde technische problemen zijn verholpen zodat de live-uitzending door kan gaan.

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat de Australische bommenwerper neerstortte in de polder Gravekoop. John Lewis, zoon van de omgekomen radiotelegrafist Reginald Lewis, zijn vrouw Josie en dochter Heather zullen weer bij de plechtigheid aanwezig zijn.

Charley Valette

Aansluitend is er een documentaire te zien. Charley Vallet vertelt hoe het contact is ontstaan tussen zijn familie die vroeger in Reeuwijk woonde en de families van de op 12 juni 1943 omgekomen bemanningsleden van de neergestorte Lancester.

BR6 is op tv te ontvangen via diverse aanbieders bijvoorbeeld: Ziggo kanaal 46, Caiway kanaal 69, KPN, XS4ALL, NLE, Telfort: kanaal 1356. Kijk of luister live via internet via de website www.br6.nl bij televisie of radio.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN